Дуальна освіта: LISDEREVMASH + НУБіП

30 вересня 2019 року
     27 вересня закінчила свою роботу 18-та Міжнародна виставка технологій для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH '2019 і вже час підводити підсумки.

     Вже багато років за ініціативи організаторів виставки НУБіП України представляє кафедра технологій та дизайну виробів з деревини. Кожного вересня впродовж цілого тижня викладачі та студенти кафедри працюють на стенді та приймають участь у організаційних заходах. Одні з найприємніших моментів виставки – це зустрічі з нашими випускниками, вже успішними представників різних деревообробних фірм. Наприклад, магістри 2017 року випуску Вячеслав Колонтай (ТОВ «Технологічне бюро») та Олександр Коломієць (ТОВ «Houfek Ukraine») вже самі проводять «майстер-клас» для нинішніх студентів.

  

  

     Вже традиційним заходом «Дуальна освіта: LISDEREVMASH + НУБіП» стало проведення лекцій від провідних учасників виставки. Цьогоріч спікерів було п’ятеро. Розпочався цикл лекцій наочним представлення можливостей обладнання американського виробника «Wood-Mizer» представником компанії Андрієм Демидою безпосередньо на стенді компанії.

     Продовжив цикл лекцій Володимир Осіпов, представник фірми Vecoplan (німецький виробник обладнання для переробки відходів з деревини, а також сміття) з доповіддю «Біоенергетика – вимога часу!».

     Третім спікером був Теодор Ванічек – професор, власник сімейної компанії «Mühlböck» (Австрія), яка сьогодні є світовим виробником сушильних камер для деревини. Так, як лекція «Нова філософія сушіння» читалася німецькою мовою переклад супроводжувала неперевершена Ірина Шестак, яка вже багато років є перекладачем фірми і досконало володіє інформацією про виробництво.

     Новообраний президент Української асоціації деревообробного обладнання, науковий керівник ТОВ "Біоенерготехнології" розповів студентам про головні виклики біопаливної галузі України.

     Наостанок «запалив» аудиторію Максим Латко, директор представництва німецької фірми в Україні з обслуговування інструменту "LEUCO", випускник механіко-технологічного факультету нашого університету. Доповідь «Знаю як!» була присвячена основним шляхам пошуку інформації, набуття знань та кваліфікації в так швидкоплинному сьогоденні.

  

     Щиро дякує організаторам та спікерам за можливість організовувати навчальний "майданчик" на провідній галузевій виставці!
     Чекаємо зустрічі наступного року!

Баранова Ольга,
старший викладач
кафедри технологій та дизайну виробів з деревини

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook