Кафедра педагогіки приймає гостей

28 вересня 2019, 12:23

Кожна наступна гарна справа починається з попередньої, зробленої не гірше. Нам є що показати і чим пишатися на кафедрі педагогіки. Навіть на високому рівні. Науково-педагогічні працівники кафедри підготували виставку науково-методичних видань, проводили засідання «Клубу аграрного та освітнього консалтингу», два заняття за нетрадиційними технологіями навчання.

Нарада з планування на жовтень на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком пройшла на базі гуманітарно-педагогічного факультету. Про організацію навчального, наукового, виховного процесів та розвитку матеріально-технічної бази колективом кафедри розповів завідувач кафедри Руслан Сопівник. Керівників підрозділів вітали учасники засідання «Клубу аграрного та освітнього консалтингу», на якому обговорювалися питання про новітні досягнення агробізнесу, проблеми аграрного сектору економіки. Серед питань, що обговорювалися були: екологізація та біологізація землеробства, застосування мікроорганізмів на ґрунт і рослину, дуальна освіта, ринок землі, профорієнтаційна робота тощо.

Директор відділу маркетингу БТУ-Центру Болоховська Алла В'ячеславівна запропонувала програму лекційного курсу та практичних занять для членів «Клубу аграрного та освітнього консалтингу». Заступник директора Київського професійно-педагогічного коледжу імені А. С. Макаренка Валентина Павлівна Кондратьєва поділилася досвідом роботи Макарівського клубу у коледжі.

Члени Клубу зацікавилися навчальним планом та освітньою програмою «Професійна освіта. Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства». Обговоривши його зміст, запропонували програми удосконалення технологій дуальної освіти. Зокрема, директор Березоворудського аграрного коледжу Краснюк Василь Миколайович вніс пропозицію про стажування на базі коледжу студентів – майбутніх педагогів професійної освіти.

Після засідання члени Клубу зустрілися з студентами-випускниками ОП «Професійна освіта. Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства». Вони розповіли про працевлаштування випускників університету, показали цікаві відео про власне виробництво.

Учасники наради з планування на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком відвідали заняття з дисципліни «Мультимедійні технології в освіті», яке проводив доктор педагогічних наук, доцент Олександр Кучай. Магістранти першого року навчання спеціальності «Освітні, педагогічні науки» (37 осіб) вивчали тему: «WEB-програмування. Створення та редагування документів HTML». Студенти ознайомлювалися з основними прийомами, необхідними для створення web-сторінок, завданнями мови розмітки гіпертексту HTML і можливостями в оволодінні цих прийомів на прикладі програм «Блокнот» і «браузер»; оволодівали методологією і технологією створення сайтів і посилань на сайтах, розробкою web-сторінок і оформленням інтерфейсу.

На занятті закріплювалися поняття про мову розмітки гіпертексту HTML; висвітлювалися способи виконання дій з командами-тегами для створення web-сторінок, розвивалися вміння працювати за алгоритмом та вміння створювати гіпертекстові документи.

Нові освітні магістерські програми, розроблені на кафедрі педагогіки, дозволяють оптимізувати практичну підготовку студентів ОП «Педагогіка вищої школи» та «Інформаційні комунікаційні технології в освіті».

Студенти бакалаврату першого, другого і третього року навчання ОП «Професійна освіта» (59 осіб) вивчали тему «Інноваційні методи викладання» з дисципліни «Технології викладання фахових дисциплін». Лекцію проводив кандидат педагогічних наук Олександр Прохорчук. Студенти ознайомлювалися з інноваційними формами і методами викладацької діяльності, зокрема, розглядали опорні конспекти Шаталова В.Ф., метод кейс-стаді, проективну методику, SMART-освіту, використовуючи мозковий штурм.

На занятті закріплювалися поняття «опорні конспекти»; з’ясовувався алгоритм виконання кейсових завдань та набуття розуміння поняття SMART-освіта, отримання відомостей про проективну методику.

Викладач використав методи групової роботи, застосував SMART-модулі, відеопрезентацію, самооцінку.

Підводячи підсумки насиченого дня, завідувач кафедри, доктор педагогічних наук Руслан Сопівник відзначив ті позитиви, які упродовж останніх років відбуваються на кафедрі і факультеті. Якість навчання, великий конкурс при вступі, науковий пошук, оновлення і розширення матеріально-технічної бази – все це заслуга колективу, очолюваного деканом гуманітарно-педагогічного факультету, доктором філологічних наук Василем Шинкаруком.

Тамара Ковальчук, доцент кафедри педагогіки,
Оксана Васюк, професор кафедри педагогіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook