Готується до відкриття перший ліцей університету

22 серпня 2019 року
     2 вересня цього року відкриє свої двері для учнів перший заклад середньої освіти нашого університету – Ірпінський академічний ліцей НУБіП України. 

     Нагадаємо, у грудні минулого року за результатами зустрічі із керівництвом Ірпінської мерії ректор Університету Станіслав Ніколаєнко погодив створення Ліцею у вільному приміщенні Ірпінського коледжу. Того ж місяця рішення підтримала Вчена рада Університету, а у січні цього року Ірпінська міська рада прийняла відповідне рішення. Наказом ректора було створено робочу групу із створення закладу під керівництвом проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші.

     Керівником новоствореного закладу було призначено голову відділення коледжу Світлану Березинець. Саме вона очолила роботи по підготовці до "народження" ліцею. А роботи було багато: ремонти класів, оздоблення туалетних кімнат, закупівля необхідного обладнання, підбір викладачів, розроблення навчальних планів, а головне – набір учнів. За підтримки Університету, безпосередньої допомоги Ірпінського управління освіти і науки більшість завдань по підготовці до відкриття закладу вдалося виконати: набрано 323 учня закладу, які будуть об'єднані у три профілі: інформаційних технологій, природничо-математичний і гуманітраний; фактично завершені ремонтні роботи; очікує на встановлення закуплене обладнання кабінетів фізики та хімії; комп'ютерні класи чекають на встановлення 30 придбаних ПК, мультимедійного обладнання і сучасних інтерактивних дошок, 27 серпня заплановано проведення першої педагогічної ради Ліцею.

     22 серпня з метою надання методичної допомоги заклад відвідали працівники Університету. Під час робочої наради, участь у якій також взяли очільник управління освіти і науки Ірпінської міської ради Олег Білорус, головний спеціаліст управління Олена Ковтун, було обговорено перші кроки щодо організації роботи закладу, забезпечення його наукового спрямування та високого рівня освіти. Так, було обговорено створення за ініціативою ректора наукових гуртків за основними напрямами профілізації ліцею, які будуть проводити науковці Університету, організацію лабораторного практикуму на базі Університету та Коледжу тощо. Основним підсумком наради стало визнання фактичної готовності закладу до відкриття та продуктивної роботи з учнями.

     Запрошуємо усіх бажаючих 2 вересня на урочисте відкриття Ірпінського академічного ліцею НУБіП України, що розпочнеться о 9.00.

Олег Єресько

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook