Внесено зміни до Закону України «Про вищу освіту»!

14 серпня 2019 року
     9 серпня набрав чинності Закон України «Про фахову передвищу освіту». Поряд з цим, внесено окремі зміни до Закону України «Про вищу освіту». З найважливішими з них хочемо вас ознайомити.

     Викладено у новій редакції визначення освітньо-професійного рівня молодшого бакалавра (120 кредитів ЄКТС) та освітнього ступеня бакалавра (180-240 кредирів). Визначено, що для здобуття освітнього ступеня бакалавра на основі освітнього ступеня молодшого бакалавра, або на основі фахової передвищої освіти університет має право визнати та перезарахувати кредити ЄКТС, максимальний обсяг яких визначається стандартом вищої освіти.

     Затверджені стандарти вищої освіти, актуальні для нашого університету, розміщено в рубриці «Навчальна робота. Стандарти вищої освіти» за посиланням https://nubip.edu.ua/node/11

     Нову редакцію Закону України «Про вищу освіту» доповнено статтею 9.1. «Освітні програми».
     Також викладено у новій редакції статтю 43 «Призначення на посаду та звільнення з посади керівника факультету», якою визначено нову процедуру призначення та звільнення деканів факультетів, директорів ННІ та відокремлених структурних підрозділів.
     Також внесено зміни до статті 46, згідно з якою «поновлення та переведення здобувачів вищої освіти здійснюється з урахуванням вимог до вступників на відповідні освітні програми».

     Нова стаття 53.1 «Працівники клінічних баз закладів вищої освіти, університетських клінік та університетських лікарень» буде актуальною для науково-педагогічних працівників факультету ветеринарної медицини, адже згідно з нею медичні, фармацевтичні та інші працівники клінічних баз закладів вищої освіти, університетських клінік та університетських лікарень – це особи, які за основним місцем роботи займаються медичною, фармацевтичною або ветеринарною діяльністю, а також можуть брати участь в освітньому процесі.

     Ознайомитись з повним текстом Закону України «Про вищу освіту» можна на сайті університету в рубриці «Навчальна робота» або за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1556-18

Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook