Школа першокурсника 2019: привітання ректора Станіслава Ніколаєнка, знайомство з університетом і кампусом

5 серпня 2019 року

    Позаду хвилююча пора вступної кампанії для бакалаврів, і ось новоспечені першокурсники приїхали на традиційну Школу першокурсника, яка допоможе їм адаптуватися до нового, вже студентського, життя, познайомитися з розташуванням корпусів, гуртожитків, поспілкуватися між собою та з представниками адміністрації, кафедр. Словом, зробити все, щоб у вересні не гаяти часу на адаптацію, а відразу перейти до роботи.

    Це дуже важливе питання - входження в новий колектив, тож не живіть минулим, знайомтеся, збагачуйтеся, переймайте у своїх колег та наших викладачів щось нове для себе, розвивайтеся, закликав молодь ректор Станіслав Ніколаєнко. Використовуйте можливості, а наш університет дає їх безліч. Вже з 2-го – 3-го курсів можете паралельно почати здобувати другу вищу освіту заочно, тож не втрачайте час: знайомтеся з іншими спеціальностями і пам’ятайте, що у сьогоднішньому світі справжній успіх фахівця якраз на стикові спеціальностей. Чим більше ви знаєте і вмієте, тим цінніші на ринку праці. Обов’язково відвідайте всі наші лабораторії, яких більше 400. Вчіть мову, вона відкриє можливості пройти міжнародне стажування, навчання та здобути подвійний дипломНУБіП і наших партнерів, провідних університетів світу. Беріть участь у студентському самоврядуванні, займайтеся спортом і зростайте культурно. А головне – не лінуйтеся, адже добрі 30% успіху – це працелюбність і вміння навчатися протягом життя.

    Станіслав Ніколаєнко коротко познайомив з університетом, його історією, структурою, здобутками, місцем у рейтингах, викладачами, міжнародною співпрацею, культурним і спортивним життям.

    Про унікальність НУБіП – одного з небагатьох великоземельних університетів країни, що дозволяє його студентству здобути всі необхідні практичні навички, його багатопрофільність молоді розповіла начальник навчального відділу Оксана Зазимко. Вона також спинилася на організації та графіку навчального процесу, розповіла, як формується рейтинг студента тощо.

 

    Не бути байдужими першокурсників закликав начальник відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у місті Києва Сергій Безпальчук. Є така теорія - розбитих вікон. Вона доводить: там, де дотримуються закону, порядок, чисто, кількість злочинів мінімальна. І тут НУБіП приклад, адже, коли буваю у виші, здається, потрапляю в іншу країну, наголосив він.


    Про студентське життя і дозвілля, проекти Студентського організації університету розповів її голова Олександр Павелко, а можливості, які надає профспілкова організація студентів і аспірантів, – заступник її голови Володимир Литвиненко. Обидва спікери запросили молодь до співпраці. А от збереження здоров’я, здоровий спосіб життя та можливості занять спортом стали темою розмови завідувача оздоровчого центру В’ячеслава Крупки і завідувача кафедри фізичного виховання Миколи Костенка. Після чого настала черга представників кафедри культурології, які представили творчі колективи, гуртки та студії, де можна розкрити чи продовжити розвивати свої мистецькі таланти.
 

 

    Сподіваємося, після цієї надзвичайно інформативної зустрічі кожен новоспечений першокурсник виставить свої пріоритети у навчанні і зможе зреалізуватися якнайповніше.

Ірина Білоус 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook