Вступна кампанія 2019: першокурсники дружно подають оригінали документів

29 липня 2019 року

    Ось вже третій день поспіль приймальна комісія знову нагадує розворошений вулик: першокурсники несуть оригінали документів. І що б не казали про демографічну ситуацію в країні, у випадку з НУБіП вона – цілковита протилежність цій сумній загальній картині.

    Ілля Фурса з села Гензерівка Яготинського району Київщини змалечку звик шанувати природу. Тож і подався на бакалаврат за спеціальністю «Екологія». Хоча, здається, міг би бути непоганим і агроінженером, і агрономом: з батьком, Валерієм Миколайовичем, який фермерує на тамтешніх полях, звик працювати і на тракторі, і на комбайні. А в ці дні Фурса-старший жнивує без Фурси-молодшого, поки той «оформляє» себе першокурсником НУБіП. Та вже завтра хлопець знову візьметься за роботу аграрія, якої вистачає.

    Випускник сільської школи Андрій Загляда подав оригінали документів на агрономію. От тільки своє прізвище у вивішених списках щасливчиків, які вже можуть назвати себе першокурсниками НУБіП (а їх, цих списків, перед приймальною комісією стільки, що й не дивина!) знайшов не зразу. І тим більшою була його радість, коли, зрештою, побачив. Хлопець бачить перспективи саме цієї спеціальності: в рідному селі Будище, що на Черкащині, вже має пропозицію роботи в ТОВ «Злагода». Але за умови, що стане хорошим агрономом. Та й для сім’ї цей фах завжди принагодиться: родина має теплицю.


    Кандидат в майстри спорту з виїздки і володарка срібної медалі Олександра Бондаренко з Миколаєва, обравши за фах ветеринарну медицину, мріє перебратися до Голосієва зі своїм улюбленцем. Жеребець Сір Романсьєр віднині матиме за домівку університетську стайню. Дівчина вже тут побувала, умови дуже сподобалися. Тож подальші свої життєві і спортивні успіхи Саша пов’язує саме з НУБіП. Принаймні, на найближчі п’ять років.
 

   Сніжана Шутовська з Полтавщини бачить себе як перекладач з англійської. Перші спроби, пригадує, - то найпростіші тексти ще з молодших класів: казки, невеликі оповідання. А от усвідомлене рішення прийняла у 6-му класі, щоправда, вагалася між фахом перекладача і стюардеси. Та, подорослішавши, віддала перевагу першому. А обрати НУБіП (який, до речі, відразу визначила першим пріоритетом) допомогли знайомі, які вже вчаться тут, та офіційний сайт університету.

    Першим пріоритетом визначила НУБіП і Аліна Кубрак з Чернігівщини. Хоча, здається, могла б податися і до мистецького вишу – дівчина співає, танцює, ще й спортсменка. Та перевагу віддала все ж нашому університету: навчатиметься за спеціальністю «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва». Саме звідти їй надійшов перший дзвінок про зарахування. Ось так, волею випадку часом і формується майбутній шлях людини. Одне скажу, університет для навчання Аліна обрала вірно.

    Ілля Чайківський, вимушений переселенець з Донецька, пов’язує своє майбутнє з кібербезпекою. Тому й подав документи цю спеціальність. Чи впевнений у своїх силах? Мабуть, таки так, принаймні, на комп’ютерній техніці знаюся краще, аніж консультанти в торговельних мережах, сміється хлопець. А решту знань в царині кібербезпеки планує здобути саме в НУБіП.

    Вже колишній школяр, а нині студент механіко-технологічного факультету Богдан носить прізвище, яке багато до чого зобов’язує, - Шевченко. Ще ж і треба, щоб малою батьківщиною мав Корсунь-Шевченківський. Першим пріоритетом, як і переважна більшість із нинішніх першокурсників, юнак визначив наш університет, віддавши перевагу агроінженерії. Обіцянок давати не звик, говорить хлопець, тож поживем – побачим, як воно складеться, студентське життя…

 Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook