Міжнародна діяльність – один із пріоритетних напрямків факультету землевпорядкування

14 липня 2019, 22:01

За навчальний рік на факультеті землевпорядкування було проведено значну кількість міжнародних заходів, і це варте того, щоб підвести підсумки та розглянути перспективи подальших дій у напрямку розвитку міжнародної діяльності.

 

Міжнародна діяльність факультету землевпорядкування була спрямована на виконання положень програми «Голосіївська ініціатива» та у 2018-2019 н.р. проводилася головним чином у таких напрямах, як проведення конференцій та інших заходів на базі факультету, участь у міжнародних конференціях і закордонних програмах стажувань.

За навчальний рік на факультеті проведено три міжнародні конференції і три семінари-тренінги за участю іноземних колег із Польщі, Німеччини, Австрії, США та інших країн.

Так, 14-15 вересня 2018 р. на базі факультету була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Вплив біоекономіки на просторовий розвиток територій», в якій взяли участь представники університету BOKU Відень, Австрія, а також університетів Польщі, Німеччини, Молдови.

 
 
 
Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 20-річчю започаткування експертної грошової оцінки земельних ділянок «Грошова оцінка земель в Україні: здобутки, проблеми, перспективи», яка відбувалася 8-9 листопада 2018р. на факультеті землевпорядкування НУБіП України, зібрала також учасників із Польщі, Молдови, Німеччини і Туреччини. На конференції обговорювалися проблеми оцінки земель в Україні, досвід країн Європи у сфері комплексної оцінки земель і нерухомості та можливості його імплементації в оцінювальну сферу нашої держави.
 
 
29-30 березня 2019 р. кафедра земельного кадастру організувала на базі факультету міжнародну науково-практичну конференцію «Системна взаємодія кадастрів: проблемні питання методологічного, інституційного та інформаційного забезпечення», яка мала за мету визначити ті проблеми, які перешкоджають інтеграції та веденню земельного, водного, лісового та інших кадастрів в нашій країні та закордоном. Великий інтерес та жваву дискусію викликали доповіді завідувача кафедри земельного кадастру, д.е.н. В.М.Заяця, завідувача кафедри землевпорядного проектування, д.е.н. А.Г.Мартина. Однією з ключових була доповідь професора Ольґерда Кемпи (Вроцлавський природничий Університет, Польща).
 
 
 

Також відбулися 3 міжнародні семінари, де учасники з інших країн ділилися досвідом вирішення питань землеустрою, земельних відносин, земельної політики та оцінювання стану ґрунтів.

Міжнародний науково-практичний семінар «Досвід проведення землеустрою та регулювання земельних відносин у Східній Європі» за участю представника французької агенції з регулювання земельних відносин та розвитку сільських територій, директора «Terres d’Europe», члена Європейської організації з розвитку сільської місцевості Робера Левека дозволив глибше познайомитися з механізмами регулювання земельних відносин у Франції.

 
 
 
До дня університету 31.05.2019 р. факультет провів міжнародний науково-практичний семінар «Земельна політика в Німеччині та Україні на тлі зростання конкуренції в землекористуванні та концентрації сільськогосподарських земель в Європі» за участю депутата Європейського парламенту доктора Петера Йара. У заході взяли участь як НПП факультету, так і представники громадських організацій та владних структур.
 
 
 

І на завершення навчального року, у липні, за участі професора університету штату Пенсільванії Річарда Стьюхоуера упродовж навчальної практики студентів факультету з геології та ґрунтознавства під керівництвом доц. Ю.С. Кравченка відбувся семінар-тренінг «Підхід до опису ґрунтового профілю у США: польовий практикум», де студенти 1 курсу англомовної групи факультету познайомилися з цим підходом та отримали можливість поспілкуватися із професором Стьюхоуером і задати запитання, а професор у свою чергу перевірив знання наших студентів.

 
 
Важливою подією для землевпорядників Східної Європи міжнародна науково-методична конеренція «Baltic Surveying’19» (8-10.05.2019р., м. Каунас, Литва), де факультет представляли: Євсюков Т.О., Мартин А.Г., Шевченко О.В., Гунько Л.А., Кольоса Л.Л.
 
 

У продовження співпраці із країнами Балтії, наші колеги також взяли участь у 18-ій міжнародній конференції «Engineering for Rural Development», 22-24.05.2019 Jelgava, LATVIA.

Також НПП факультету брали участь у цілій низці міжнародних заходів на території України, зокрема: міжнародних форумах GEODIGITAL Ukraine 2019, GIS TECH UA-2019, ХХIV міжнародній науково-технічній конференції GEOFORUM’19, міжнародній практичній конференції «Ефективне управління земельними ресурсами як передумова розвитку України», ХІХ Міжнародній науково-практичній конференції молодих учених і студентів «Політ. Сучасні проблеми науки».

Не можна оминути і результати співпраці за програмами європейських партнерів ERASMUS+ (Вроцлавський природничий Університет, Польща) - професора Мартина А.Г. і 30-денне наукове стажування за стипендіальною програмою професора Станіслава Толпи (Вроцлавський природничий Університет, Польща) доцента Кошеля А.О., які продовжують хорошу традицію діалогу українських землевпорядників з зарубіжними фахівцями у сфері землеустрою та оцінювання земель.

 
 
 
 

Продовжується співпраця із університетами Туреччини за програмою Мевлана, на наступний навчальний рік заплановано ряд заходів з академічних обмінів, результати яких матимуть відображення у навчальній та науковій діяльності факультету.
Цікавим є проект "Е-рішення для громад" за підтримки міжнародної програми «U-LEAD з Європою» (учасник від факультету землевпорядкування НУБіП - Кошель А.О.)

Важливим є членство факультету у Міжнародній федерації геодезистів FIG, куди наш факультет увійшов минулого року. Участь у роботі цієї організації є ознакою високої кваліфікації наших співробітників та світового визнання нашого факультету, що відкриває нові перспективи як для співробітників факультету, так і для наших студентів та випускників.
Серед тих, хто цього року найбільше виявив себе у цьому напрямі, варто відзначити декана факультету Т.О. Євсюкова, завідувача кафедри землевпорядного проектування А.Г.Мартина, доцентів А.О. Кошеля, О.В. Шевченка, Л.А. Гунько, О.В. Тихенко, Н.М. Бавровську та багатьох інших, які брали участь у міжнародних заходах за кордоном і в Україні, публікували матеріали у зарубіжних наукових журналах та організовували на базі факультету упродовж року багато цікавих та інформативних подій, адже у підсумку можна сказати, що міжнародна діяльність – один із пріоритетних напрямків факультету землевпорядкування, який впливає на престиж та імідж як факультету, так й університету загалом та на його роль на світовому ринку освітніх послуг, а діяльність в цьому напрямку дає довгострокові перспективи, які розкриваютимуть нові грані роботи факультету.

 
 

В'ячеслав Богданець,

доцент кафедри геодезії та картографії,

відповідальний за міжнародну діяльність факультуту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook