Лише за перший день прийому документів на бакалаврат подано майже 2 тисячі електронних заяв

11 липня 2019 року
     За перший день прийому документів на бакалаврат до приймальної комісії надійшло понад 1400 електронних заяв від випускників шкіл та біля 400 – від молодших спеціалістів, з них вже опрацьовано 1109.

 

     Станом же на полудень сьогоднішнього, другого, дня вступної кампанії картина виглядає так. Маємо 2423 поданих заяв від вступників на базі повної загальної середньої освіти, коментує перебіг подій відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук. Якщо ж згадати про магістратуру, то вчора розпочався прийом на заочну форму навчання – подано майже півтисячі заяв.

     У розрізі спеціальностей найпопулярнішими поки що є «Агрономія» (куди вже подано 134 заяви), «Ветеринарна медицина», «Біотехнологія», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
     Закарпатська школярка з Виноградівського району Тетяна Кухта, як і всі інші її ровесники має право на сім заяв на вступ. Але зупинилася лише на одній – на агробіологічний факультет НУБіП: вже і оригінали документів подала. Обрала агрономію невипадково: родина має власну велику теплицю, де вирощують квіти, тож власний гарний агроном їм точно не завадить.

     Батьки Анастасії Кравченко свого часу закінчували факультет ветеринарної медицини нашого університету і працюють за фахом. Змалку Настя бувала у клініці, де батько лікує тварин, і знає роботу ветлікаря, як то кажуть, зсередини. Тож і не дивно, що визначила першим пріоритетом цей факультет НУБіП, а високі результати ЗНО дають надію на вдалий вступ.

     Заява від володарки диплому з відзнакою Мирогощанського аграрного коледжу Вікторії Якобчук, яка обрала спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» у НУБіП, випадковою теж назвати не можна: вона продовжує навчання за набутим там фахом. А наш університет дівчина обрала, побувавши на Дні відкритих дверей: вражена і територією, і можливостями, які надає наш виш як у набутті фаху, так і культурному житті. До речі, сьогодні на цю спеціальність стояла справжня черга!

  

     Випускник Олександрійського політехнічного коледжу Дмитро Верещака подав документи на «Транспортні технології». І в цьому на рішення молодого техніка-технолога вагомий вплив справила порада його товариша, який вже навчається у нас, щоправда на агробіологічному факультеті.

     Випускниці Лохвицького механіко-технологічного коледжу Полтавської ДАА приїхали подавати заяви цілою командою. Вікторія Кузьменко, Євгенія Палінка і Ольга Омеляненко навчалися на технологічному відділені, а здобути вищу освіту вирішили як майбутні технологи у НУБіП. На їхнє переконання, столичний топовий виш надає прекрасні перспективи для реалізації у житті.

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook