Другий навчальний тиждень Х Міжнародного навчально-практичного курсу «Радіоактивність та ядерна енергетика» в НУБіП України

1 липня 2019 року
НУБіП України - м. Вагенінген (Нідерланди)

Другий навчальний тиждень Х Міжнародного навчально-практичного курсу «Радіоактивність та ядерна енергетика» в НУБіП України

Вже сьогодні кампус Національного університету біоресурсів і природокористування України радо зустріне 27 учасників Х Міжнародного навчально-практичного курсу «Радіоактивність та ядерна енергетика» з Університету Вагенінген (Нідерланди).

Другий тиждень буде проходити в НУБіП України, де заплановані лекції провідних український професорів Ігоря Гудкова, Валерія Кашпарова та практиків Олени Парейнюк і Сергія Мирного, практичні дослідження на базі лабораторій кафедри радіобіології та радіоекології та поїздка в Зону відчуження Чорнобильської АЄС.

Протягом першого тижня студенти з НУБіП України та Університету Вагенінген пройшли теоретико-практичну підготовку в Нідерландах, де познайомилися між собою, з кампусом Університету Вагенінген, набули теоретичних знань за темами: від атомних електростанцій до зелених полів, технологічні аспекти ядерної енергетики, стан та наслідки ядерної аварії на Фукусімі, перспективи ядерної енергетики в майбутньому від провідних науковців і професорів Нідерландів. Набули практичних навичок в науковій лабораторії якості довкілля RIKILT, зокрема з визначення радіоактивних ізотопів в продуктах харчування, воді, грунті та рослинах, а також презентували свої групові дослідження за обраними темами, а також мали можливість відвідати Амстердам та Ротердам.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вже завтра учасники курсу, а їх цього року 49 успішно продовжать навчатися в НУБіП України на базі кафедр радіобіології та радіоекології і екології агросфери та екологічного контролю. Бажаємо всім учасникам плідного вирішення поставлених завдань та успіху.

 

Ю. Рибалко, заступник декана

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook