Анастасія Котик із Черкащини: Стати конкурентоспроможним психологом – це моя сьогоденна мета, а навчання у НУБіП України – унікальна можливість її досягнення

7 липня 2019 року
     Одним із доленосних етапів у житті кожної людини є питання пошуку та вибору професійного призначення. Вдало обрана професія дає можливість реалізувати себе, бути потрібним і задоволеним життям, визначає у майбутньому соціальний статус та рівень матеріального статку. Саме питання професійного самовизначення та найближчої життєвої перспективи ми обговорили з Анастасією Котик.
  • Будь ласка, кілька слів про себе…

     — Звати мене Анастасія Котик. Цього року я випускниця Жашківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 ім. І.М. Ляшенка. Проживаю у невеликому мальовничому містечку Жашкові, що на Черкащині, яке дуже люблю. А також безмежно люблю Україну і її красиву столицю – Київ. 

  • Чому обрали саме НУБіП України?

     — Коли мене запитують, чому обираю професійне навчання саме в НУБіП України, то ловлю себе на думці, що відповідь не може бути прив’язана до якоїсь однієї причини. Багато моїх знайомих і друзів виїжджають на навчання за кордон, а мені хочеться здобувати вищу освіту, жити і працювати на теренах своєї Батьківщини, насолоджуватись її краєвидами, допомагати своїм співвітчизникам. Мрію відвідувати інші країни для здобуття досвіду, обміну професійними знаннями та власної презентації. Скажете – банально і прозаїчно? Можливо. Та вигадувати нічого не буду, кажу як є. 

  • Звідки дізналися про факультет, кафедру?

     — Я маю друзів, котрі навчаються у НУБіП України. Вони розповідають про цікаве студентське життя, викладачів, які з розумінням ставляться до різних життєвих ситуацій, допомагають не тільки отримати професійні знання, а й формують психологічну готовність до самостійного життя. Тому, коли прийшов час зробити професійний вибір, де здобувати вищу освіту, я обрала Національний університет біоресурсів і природокористування України, так як цей навчальний заклад впевнено закріпився у десятці кращих у рейтингу вишів «ТОП – 200 Україна». І, знаєте, перше знайомство з ним мене не розчарувало, а навпаки – ще більше привабило. Він розташований у красивому, затишному місці. На Дні відкритих дверей співробітники прийняли нас, абітурієнтів, гостинно і привітно, у виборі професії психології теж підтримали, що додало впевненості у його правильності. Отак дізналась про гуманітарно-педагогічний факультет, кафедру психології та ймовірні професійні перспективи. 

  • Чому Вас зацікавила психологія? Охарактеризуйте своє бачення професійної діяльності психолога?

     — Професія психолога мені подобається тим, що вона надасть мені можливість краще зрозуміти хід думок різних людей та проаналізувати їх. І якщо це ще й дозволить допомагати людям у скрутних ситуаціях, повертати їм відчуття радості, то це буде досягненням моєї мети. Розумію, що робота за цією професією не така проста і однозначна, та час покаже, в якій установі відбудеться моя професійна реалізація. Поки що хочу навчатись і стати справжнім фахівцем.

  • Які маєш уподобання та чого чекаєш від навчання?

      —Обожнюю малювати, пишу вірші, люблю ліричну поезію, захоплююсь японським аніме і в майбутньому мрію створити свій анімаційний фільм, психологічним підґрунтям якого буде ідея любити і цінити життя, сприймати наш світ таким, яким він є, і не стомлюватись роботи його кращим. Дуже сподіваюсь, що стану студенткою НУБіП України і всі мої мрії здійснять. А може ще й з’являться безліч нових, несподіваних, але чудових і здійсненних.

Розмовляла доцент кафедри психології
Лариса Афанасенко
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook