Міжнародна співпраця на факультеті тваринництва та водних біоресурсів в дії

24 червня 2019 року

      На факультеті тваринництва та водних біоресурсів 18 червня 2018 року відбулася зустріч представників Коледжу аграрних наук та природніх ресурсів (College of Agricultural scienceand natural resources) університету штату Оклахома США з співробітниками провідних кафедр.

     Американську сторону представляли директор центру міжнародних магістерських програм у сільському господарстві (master of international agriculture program), доктор, професор факультету аграрної економіки пані Шіда Генебері (Shida Henneberry) і магістр Баррет Мур (Barret Moore). Наш навчальний заклад представляли науково педагогічні працівники та аспіранти кафедр генетики, розведення та біотехнології тварин та годівлі тварин і технології кормів ім. П. Д. Пшеничного.

      Американські колеги розповіли про особливості навчання в університеті та програми підготовки фахівців. Пан Баррет Мур зупинився на особливостях ведення галузі м’ясного скотарства на території центральних та південних штатів США. Характерним для такої системи є використання потужних кооперативних звязків та спеціалізації при вирощуванні мясної худоби як в умовах крупних відгодівельних майданчиків (фідлоти) так ї за умов максимального використання пасовищ. Баррет Мур ознайомив слухачів з основними положеннями своєї магістерської роботи, яка присвячена обґрунтуванню ефективних раціонів годівлі худоби і особливо в перехідні періоди року (осінньо-зимовий та весняно-літній). Автором показано умови проведення досліду з використанням пристроїв автоматичного контролю зважування дослідних тварин в польових умовах, обліку кількості спожитого корму та випитої води. Використання лінійної математичної моделі дало змогу визначити найбільш ефективну схему відгодівлі худоби в перехідні періоди року.

     Під час візиту до НУБіП України, американські колеги разом з представниками кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин відвідали спеціалізоване господарство «Агрікор Агро» Чернігівської області, яке успішно розводить тварин таких м’ясних порід як лімузин, шароле, симентальська та поліська м’ясна. Візит до господарств та НУБіП України викликав у американських колег великий інтерес. Такі ділові контакти передбачають подальше налагодження звязків між нашими університетами та обмін спільним досвідом через систему підготовки як викладачів так і студентів.

Н. Свириденко,

доцент кафедри генетики, розведення та

біотехнології у тваринництві

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook