На базі факультету тваринництва та водних біоресурсів розпочала роботу І-ша літня біологічна школа учнівської молоді

19 червня 2019 року
     Літні канікули – це не лише час відпочити та набратися сил перед новим навчальним роком, але і можливість отримати нові знання та враження. Саме з такою метою сьогодні на факультет тваринництва та водних біоресурсів завітали школярі, слухачі Київської малої академії наук учнівської молоді.

     Завідувач кафедри аквакультури Надія Вовк привітала учасників літньої біологічної школи та відмітила, що біологічний напрямок, обраних для вивчення учнями, являється досить важливим та перспективним на фоні зростання важливості питання забезпечення продовольчої стабільності та безпеки світу.

     Крім того, вона наголосила, що на даний момент учні знаходяться в стінах одного з найкращих навчальних закладів країни та провідної установи з підготовки спеціалістів для різних напрямків сільського господарства – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Саме тут учні матимуть змогу попрацювати в унікальних лабораторіях, аналоги яких є не в усіх закладах вищої освіти, що готують спеціалістів за даними спеціальностями.
     В кількох словах вона розповіла про студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів, їх студентське життя та захоплення, що викликало зацікавленість та посмішки присутніх.

     Куратор школи, старший викладач кафедри аквакультури Олександр Ковальчук ознайомив учасників із програмою літньої школи, розрахованої на 18–21 червня: це і відвідини лабораторій факультету, і проведення лабораторних занять, екскурсії територією університету, виїзд на рибне господарство та багато іншого.

 

     В першу чергу учні відвідали лабораторії кафедри аквакультури та кафедри гідробіології та іхтіології, де познайомилися з різноманітними мешканцями декоративних акваріальних систем. Як виявилося, серед присутніх учнів були такі, що вдома мають акваріуми, захоплюються розведенням декоративних рибок та плануванням їх облаштування.

     Проте, найбільше вражень та емоцій учні отримали, виконуючи лабораторну роботу «Пристосування риб до життя у водному середовищі. Особливості зовнішньої та внутрішньої будови». На цьому занятті учні мали змогу власними руками виготовити препарат для визначення віку риби, ознайомитися із особливостями зовнішньої та внутрішньої будови різних видів риб.

 

 

     Завершенням першого дня роботи літньої біологічної школи стала екскурсія до Ботанічного саду НУБіП України, де учням презентували основних та найцікавіших представників флори, окремі з яких являються унікальними не лише для України, але і для наших кліматичних умов.

     З нетерпінням чекаємо наступного дня літньої біологічної школи, адже він обіцяє бути ще більш цікавим та насиченим.

Ірина Кононенко,
секретар літньої біологічної школи,
старший викладач кафедри аквакультури

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook