День столичного університету: стадіон перетворили на вернісаж талантів

3 червня 2019 року
м. Київ, НУБіП України

За 121 рік – понад 200 тисяч випускників. У столиці відзначили «День НУБІП» – Національного університету біоресурсів і природокористування. Святкові заходи нагадували захоплююче дійство, яке проходило на футбольному полі.З ранку до вечора стадіон НУБІП виконував роль незвичайного вернісажу талантів.

 Студенти і викладачі демонстрували свої досягнення, підкріплені творчими та креативними ідеями.

Запрошуючи гостей до своїх презентаційних палаток, університетські факультети щедро ділились не лише інформативною продукцією (книгами і стендами), а й різними смаколиками.

Доволі цікавими сюрпризами порадував факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

– Ми співпрацюємо з усіма харчовими асоціаціями України. У нас є 12 лабораторій, у тому числі 5 – інноваційних, де роботодавці «шліфують» свої технології,– розповідає декан факультету, академік Лариса Баль-Прилипко.

У палатці «харчовиків» пригощали смачним квасом і лікувальною (мінеральною) водою. На «закуску» пропонували продукцію виробників, які співпрацюють із університетськими фахівцями.

– Разом із НУБІП ми створюємо нові технології та науково-технічні розробки. Завдячуючи такій співпраці, вдається успішно поєднувати університетську теорію з нашою практикою, говорить гендиректор асоціації виробників дитячого харчування Тамара Нагайцева.

На «День НУБІП» також завітали представники асоціації «М’ясна галузь», які презентували продукцію своїх виробників.

Агробізнес уже давно цікавиться інноваційними технологіями факультету НУБІП, які пов`язані з мінімізацією хімічних інгредієнтів і добавок.

Академік Лариса Баль-Прилипко про їжу та сучасні технології.

Факультет «харчовиків» має свої лабораторії бродильних виробництв, де готують чудові сорти пива і квасу (з різними відтінками та смаками).

«Харчовики» НУБІП навіть організували власне міні-виробництво для удосконалення технології приготування м`ясних виробів.

 Валентин Ковальський

за матеріалами газети «Вечірній Київ»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook