Методисти Київських коледжів за НУБіП!

4 червня 2019 року
     Днями на базі кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження відбулося засідання Київської міської методичної ради педагогічних працівників ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації з електротехнічних дисциплін, яку очолює викладач вищої категорії Київського коледжу зв’язку Світлана Литвин.

     Ця подія відбулася вперше на наших теренах у зв’язку з тим, що все більше випускників навчальних закладів міста поповнюють ряди студентства не лише за спеціальностями – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології і електроенергетика, електротехніката електромеханіка, але й багато інших нашого вишу. Після відповідного моніторингу на кафедрах інституту, лідерами серед навчальних закладів є: Київський коледж міського господарства, Київський індустріальний коледж, Київський енергетичний коледж, Київський транспортно-економічний коледж і Київський професійно-педагогічний коледж ім. А. Макаренка.

     Прелюдією цієї зустрічі, було запрошення на міську Олімпіаду серед студентів коледжів з електротехніки доцента кафедри Володимира Решетюка. І надійшла пропозиція щодо проведення чергового засідання Ради в одному з найкращих університетів нашої Держави!

     Про підготовку фахівців в інституті розповів його директор Володимир Козирський. Він в деталях зупинився на перевагах навчання в НУБіП, охарактеризував матеріально-технічну базу кафедр. Особливо присутніх зацікавила «родзинка» інституту – навчання за системою подвійних дипломів DoubleDegree.

     Професор Віталій Лисенко зупинився на наукових проектах кафедри, кращих студентах, які є випускниками коледжів. З особливим інтересом педагоги ознайомилися з навчальними лабораторіями кафедри і дали їм схвальну оцінку.

     Окремим питанням в порядку денному було застосування сучасних методів мотивації при вивченні предмету «Електротехніка і електроніка». Володимир Решетюк, який читає лекції з цього предмету майбутнім фахівцям з комп’ютерних наук, поділився з педагогами своїм досвідом і презентував фотозвіт із презентацією квесту «Електричні кола постійного і змінного струму», проведеного в університеті. І присутні настільки перейнялися ідеєю, що було відразу ж створено оргкомітет для проведення такого ж квесту серед коледжів міста. Причому була внесена пропозиція, що відбіркові змагання провести у коледжах. І звернутися до Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації з проханням, щодо підтримки в організаційному забезпеченні, а до ректора Станіслава Ніколаєнка – щодо надання дозволу на проведення фінальної частини цього свята в нашому університеті!

     «…Якою ж іще може бути кращою рекламна акція в профорієнтаційній роботі, коли від справи виграють усі: студенти отримують мотивацію для навчання, науково-педагогічні працівники – задоволення від роботи і своїх випускників, а Держава – висококваліфікованих працівників для ринку праці …», резюмував один із учасників цієї наради!

Олексій Опришко,
доцент кафедри

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook