Закон «Про фахову передвищу освіту», підготовка до вступної кампанії, профорієнтаційна робота, хід ремонтних робіт і стратегічні питання – у центрі уваги ректорату

10 червня 2019 року
     10 червня відбулося чергове засідання ректорату, що пройшло під головуванням Станіслава Ніколаєнка. Відкриваючи його, очільник університету знову звернув увагу на те, що вступній кампанії потрібно приділяти максимум уваги, а для популяризації університету готувати більше матеріалів про студентство та його навчання за міжнародними програмами.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша інформував про реєстрацію на ЗНО (по Україні зареєструвалося 65 тисяч бакалаврів), єдиний вступний іспит, який пройде 2 липня (у зв’язку з цим ректор наголосив на доцільності запрошувати молодь в індивідуальному порядку), продовження захисту бакалаврських дипломних робіт в університеті. Також він акцентував увагу на прийнятому днями законі «Про фахову передвищу освіту». Коледжі (а їх тільки у структурі НУБіП – 9) нарешті введено в законодавче поле.

     Про поточну роботу своїх підрозділів коротко звітували учений секретар Оксана Барановська, голови профспілок Ростислав Тарасенко і Олексій Муравський, начальник відділу кадрів Микола Михайліченко, керівник прес-служби Денис Рудень, юридичного відділу Андрій Бова, спеціального відділу Валерій Бевз, служби охорони Василь Моісеєв, директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський та інші.

      Директор студмістечка Сергій Стецюк проінформував про підготовку до перевірки пожежної безпеки, епідеміологічний стан та ремонт кімнат гуртожитків власними силами. Як підкреслив ректор, слід чітко розмежувати значний обсяг робіт, які виконуються за рахунок університету і мають відноситися до прерогатив центру ремонтних робіт, і те, що можна зробити силами мешканців кампусу.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко коротко інформувала про готовність до проведення анкетувань – щодо якості навчального процесу і виконання навчального навантаження викладачами, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька і начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін – про фінансовий стан університету, зокрема оплати за навчання. Начальник НДЧ Володимир Отченашко зосередився на підготовці наукових проектів для участі у конкурсі МОН, перевірці стану виконання науково-дослідних робіт.

    У полі зору проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука були як міжнародні питання (співпраця з турецькими і болгарськими партнерами, нові можливості щодо обміну студентами і викладачами, моніторинг вартості навчання іноземців), так і господарські, зокрема аналіз договорів оренди.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко спинився на ході ремонтних робіт, зокрема у навчальному корпусі №8, гуртожитках №№ 3 і 4, СОТ «Академічний».

     Перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував увагу на питаннях дотримання екологічного законодавства та протипожежної безпеки, на перевірку з яких очікуємо, наукових проектах, якість котрих слід поліпшувати, підборі кандидатів у докторантуру, ході тендерів, станові справ у НДГ (зокрема заготівлі сіна, закупівлі сільськогосподарських тварин, забезпеченості паливом тощо).

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив на необхідності детального ознайомлення із законом «Про фахову передвищу освіту» та використання його положень, звернув увагу на профорієнтаційну роботу, що залишається питанням №1, виконанні плану ремонтних робіт по університету, створення груп – з написання матеріалів за підсумками року, стратегічного планування (в компетенції якої альтернативний погляд на розвиток університету), реорганізацію кафедри фізичного виховання. Серед завдань також забезпечення належного освітлення біля корпусу №12 та під’єднання нещодавно придбаного апарату УЗД, ефективне стажування викладачів на найкрупніших передових підприємствах. Очільник університету має намір у найближчі дні зустрітися із заступником міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Левом Пархаладзе, аби прискорити хід зведення житлових будинків для співробітників університету.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook