Науковці кафедри глобальної економіки продовжують дослідження впливу креативної економіки на галузеву конкурентоспроможність

24 травня 2019 року

 На запрошення гміни Громадка (Республіка Польща) д.е.н. проф. Вдовенко Наталія Михайлівна, завідувач кафедри глобальної економіки Національного університету біоресурсів і природокористування прийняла з 30.04.2019-07.05.2019 р участь у круглому столі «Вплив креативної економіки на конкурентоспроможність країни», модератор Dariusz Pawliszczy.

 Вдовенко Наталія виступила з доповіддю на тему: «Вплив креативної економіки на еволюцію теоретичних поглядів у процесі регулювання розвитку аграрного сектора і рибного господарства» у рамках виконання наукової держбюджетної теми «Прикладні рішення забезпечення конкурен- тоспроможності рибного господарства у нових умовах функціонування національної економіки» (номер державної реєстрації 0118U000306).


 Вдовенко Н. М. презентувала новітні підходи щодо забезпечення конкурентоспроможності рибного господарства за видами та напрямами діяльності у аспекті удосконалення галузевого управління в умовах орієнтації економіки на світові стандарти безпеки і розроблені «Рекомендації щодо виробництва європейського сома в умовах глобального дефіциту продовольства», «Рекомендації щодо виробництва лина з використанням інструментів впливу на планування і організацію біологічних процесів у рибному господарстві» та вже апробовані судака, окуня, щуки з метою розширення переліку об’єктів сертифікації для унеможливлення просування небезпеченої риби та рибної продукції на ринки (детальніше за посиланням: http://darg.gov.ua/files/10/06_01_sudak.pdf http://darg.gov.ua/_praktichni_rekomendaciji_0_0_0_7369_1.html
http://darg.gov.ua/files/10/06_01_shchuka.pdf)


 За сприяння гміни Громадка, науковці з українських вузів відвідали також і Республіку Мальта, де ознайомились з роботою та досягненнями мальтійських університетів.


 Потому Вдовенко Н. М. відвідала офіс креативна Європа (м. Валетта), де нещодавно відбулася зустріч Національних бюро «Креативна Європа» з участю 120 предстаників напрямів Культури та Медіа 38 країн-учасниць, представники Виконавчого Агентства з питань освіти, Генерального Директорату Європейської Комісії з питань освіти та культури.


 Потім науковці відвідали Національну бібліотеку Мальти, яка розташована в столиці країни місті Валлетта. Найдавніші фонди походять з бібліотек хрестоностців, які перейшли до ордену за декретом 1555 року. 1766 року фонди бібліотеки поповнилися унікальними виданнями, коли сюди було передано приватну бібліотеку великого магістра Мальтійського ордену Жана Луї Герен де Тенсена (Jean Louis Guérin de Tencin), що складалася з 9 700 томів. За часів панування англійців, 4 липня 1812 року бібліотека переїхала у нове приміщення. З 1925 року запроваджено правило обов’язкового примірника, що має надсилатися до бібліотеки. З 1976 року бібліотека офіційно набула статусу національної.


 За результатами візиту подано до друку монографію: «КРЕАТИВНА ЕКОНОМІКА – ЕЛЕМЕНТ СУЧАСНОГО ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ», Республіка Польща-Республіка Мальта), 2019 р. (Розділ за посиланням: nubip.edu.ua/sites/default/files/u295/vdovenko_nm_eng.pdf)
 Довідкова інформація:
 Мальтійська галузь аквакультури базується виключно на морських рибах. У 2015 та 2016 рр. було вироблено 10 800 тонн та 13 656 тонн морських риб відповідно. З 2014 р., виробництво зросло на 59% (5 056 тонн). Паралельно, виручка згенерована такими обсягами виробництва, також продемонструвала стале зростання: у 2015 р. було продано продукції на 127,9 млн євро, що відповідає зростанню на 32%. Після зростання виробництва на 26% за період 2015 – 2016 рр., продажі також зросли. У 2016 р. виручка від реалізації становила 164 млн євро, що відповідає зростанню на 28% у порівнянні з попереднім роком. (Детальніше за посиланням: ДОВІДКА).

Богач Л. В., к.е.н., старший викладач 

кафедри глобальної економіки 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook