Студенти спеціальності "Туризм" відвідали християнську святиню

29 квітня 2019 року

 

Останні квітневі дні видалися напрочуд погожими. І саме в один із таких днів – 22 квітня – студенти першого курсу спеціальності «Туризм» з куратором Іриною Кудіновою відвідали одну із головних духовних святинь нашого народу – Києво-Печерську лавру
 
 
Архітектурний ансамбль Києво-Печерської лаври склався протягом майже дев’яти століть та відобразив розвиток культури і духовності, зміну стилістичних напрямків у мистецтві, процес удосконалення інженерних конструкцій. Він органічно пов’язаний з унікальним наддніпрянським ландшафтом і формує силует Києва з боку Дніпра.
 
Лавра – немов невеличке окреме містечко в Києві. Тут є кілька різних за величиною храмів, дзвіниця, музеї, алеї та парк, де можна прогулюватися. Тут навіть є кілька крамниць, де можна купити не тільки церковні речі, але й випити напоїв та відвідати солодощів, які готують монахи.
 
 
Найдивніше місце у Лаврі – печери зі святими мощами. Печери стали останнім притулком для усіх, хто жив у них та помер у давні часи. У печерах Лаври знаходиться найбільша кількість похованих святих у світі – 119. Тут є і легендарний Ілля Муромець та той, хто почав написання історії слов’янського народу – монах Нестор-літописець. Є тут і святий Агапій, який, за легендою, писав ікони, які потім зцілювали безнадійно хворих, і, кажуть, якщо зараз ви підійдете до святих мощів і поцілуєте їх, то всі ваші хвороби зціляться. 
 
 
 
 
У ході екскурсії студенти дізналися багато цікавого й непересічного з історії Лаври. Тисячі людей приїздять сюди, щоб подивитись не тільки на цей дивовижний витвір мистецтва, але й насправді святе місце.
 
 
Ірина Кудінова, 
куратор групи
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook