Студенти-міжнародники призери в особистому та командному заліку ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Політологія»

21 травня 2019 року
     Базою проведення цьогорічного II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади став Національний університет «Одеська юридична академія». 16 травня 2019 р. відбулося урочисте відкриття олімпіади з дисципліни «Політологія». У ній взяли участь 68 учасників з 34 провідних університетів України.

      «Політологія – це найбільш затребувана спеціальність на даному етапі розвитку сучасної України, зокрема світу. Можна сміливо сказати, що шляхом проведення такого масштабного рівня олімпіад ми спільними зусиллями боремося за якісний рівень освіти в Україні», – підкреслив декан факультету психології, політології та соціології Національного університету «Одеська юридична академія» Денис Вікторович Яковлєв.  

     16-17 травня 2019 року у ІІ-му етапі Всеукраїнської студентської олімпіади приймали участь студенти 2-го курсу гуманітарно-педагогічного факультету (спеціальність «Міжнародні відносини») НУБіП України Артемчук Єлизавета, Білошапка Анна та Маршак Юлія. За теоретичну підготовку, творчу презентацію учасників другого етапу олімпіади відповідала кафедра міжнародних відносин і суспільних наук, науковий керівник, доцент Сєкунова Юлія Володимирівна. Студенти наполегливо готували питання із загальної політології, історії політології, типів політичних виборів. Робота на олімпіаді була поділена на два етапи: перший – це виконання практичного завдання, присвяченого аналізу переваг і недоліків кожної з типів виборчих систем (мажоритарної, пропорційної та змішаної). Завдання другого етапу полягало у виконанні комп'ютерних тестів з теорії та історії політичної науки. На наш погляд, щодо участі в олімпіаді з предмету «Політологія» наші студенти впоралися добре.  

   

     Це звісно позначилось на результаті, Артемчук Єлизавета посіла третє місце в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Політологія» і отримала диплом. В тому числі, завдяки злагодженим зусиллям наших студентів у командному заліку призове третє місце посів також наш університет. Потрібно зауважити, що така висока оцінка роботи Артемчук Єлизавети, Білошапка Анни та Маршак Юлії – це результат наполегливої клопіткої роботи упродовж всього навчання в НУБіП України.  

 

     Як підкреслив Президент НУ «ОЮА», академік і народний депутат Сергій Васильович Ківалов, студенти повинні розуміти, як влаштована політична система їх країни, і виділити для себе проблеми окремо взятої системи виборчого процесу для подальшого вдосконалення нашої політичної системи. 

     «Показником ефективності освіти в окремо взятому вузі є проведення таких наукових та всеукраїнських заходів. Ми спілкуємося, обмінюємося думками і перевіряємо рівень знань», ‒ зазначив декан факультету психології, політології та соціології НУ «ОЮА» Денис Вікторович Яковлєв.

     Кафедра міжнародних відносин і суспільних наук та учасниці олімпіади щиро вдячні за організаційну підтримку деканові гуманітарно-педагогічного факультету, професору Василю Дмитровичу Шинкаруку. 

 

Окрім основного нашого завдання направленого на участь у олімпіаді, ми у вільний час відвідали Одеський національний академічний театр опери та балету, насолодилися балетною виставою «Жизель». Отримали неймовірно позитивні емоції від міста Одеси. 

Шановних наших студентів вітаємо і бажаємо їм у подальшій роботі науково-творчих успіхів та майбутніх перемог!
 

Юлія Сєкунова,

доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook