В Україні суттєво загострилася ситуація через спалювання сухої рослинності

8 травня 2019 року
м. Київ

У поточному році в Україні вперше за роки суттєво загострилася ситуація через спалювання сухої рослинності на присадибних ділянках, поблизу населених пунктів, сміттєзвалищ. Про це заявив перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пожежонебезпечної ситуації в екосистемах в Україні у вівторок, передає кореспондент УНН.

"Вперше за останні роки суттєво загострилася ситуація через спалювання сухої рослинності на присадибних ділянках, поблизу населених пунктів, сміттєзвалищ... Навіть непринципово, що внаслідок цього виникло 15 тис. пожеж на відкритій місцевості, а критичним є те, що вони забрали життя 21 людини", - сказав Мельчуцький.
З його слів, з початку року по 3 людини загинули у Черкаській та Сумській областях, по 2 особи – в Житомирській, Одеській та Чернігівській областях, по 1 особі – у Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській, Харківській, Херсонській та Чернівецькій областях.
Нагадаємо, у Чорнобильській зоні відчуження різко зросли масштаби пожеж.
Раніше УНН повідомляв, що у Чернівецькій області чоловіку стало зле, коли він запалив сухе листя, і впав у багаття.
 
 
За матеріалами: https://www.unn.com.ua/uk/news/1798535-v-ukrayini-suttyevo-zagostrilasya-situatsiya-cherez-spalyuvannya-sukhoyi-roslinnosti?fbclid=IwAR0adqG3oFAxz-PYOO6TnQjZC6TqqO3dcGb7oEVrzP4Rh86fJW6vHqSgzvM
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook