Місцем зустрічі землевпорядників східної Європи став Каунас

16 травня 2019, 22:05

Вже традиційна для землевпорядної спільноти східноєвропейських країн 17-та Міжнародна науково-методична конференція «Baltic Surveying» цього року відбулася у литовському місті Каунасі. Традиційно цей форум стає найбільш масштабнішим заходом для землевпорядної та геодезичної спільноти східної Європи. У цьому році організаторами виступили факультет водного господарства та землеустрою Університету Вітаутаса Магнуса та Інститут землеустрою та геоматики Литви. 

Географія учасників цьогорічної конференції включала дев’ять країн: Литву, Естонію, Латвію, Україну, Польщу, Білорусь, Казахстан, Нігерію та Росію. НУБіП України на цій конференції представляла делегація науковців факультету землевпорядкування: декан факультету Тарас Євсюков, заступник декана факультету Олександр Шевченко, завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин, завідувач ННВЦ «Охорона природних ресурсів та реформування земельних відносин» Людмила Кольоса, доцент кафедри землевпорядного проектування Людмила Гунько, аспірантка Юлія Мороз, а також член Ради роботодавців факультету, Голова правління ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець.

Темами обговорення на конференції, що пройшла 8-10 травня цього року, стали актуальні проблеми геодезії, землеустрою, кадастру, управління земельними ресурсами, використання та охорони земель. Вже традиційно, жваве обговорення та гарячу дискусію викликала доповідь завідувача кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, доктора економічних наук Андрія Мартина на тему «Диференціація вимог до точності кадастрових зйомок: вартість нерухомості як визначальний фактор». Не залишився без уваги та отримав схвальні відгуки учасників конференції виступ заступника декана факультету землевпорядкування НУБіП України, кандидата економічних наук Олександра Шевченка, який був присвячений проблемам використання та збереження родючості ґрунтів та оцінки економічної ефективності ґрунтоохоронних заходів. Загалом під час конференції прозвучали 18 пленарних виступів і були представлені до ознайомлення 17 стендових доповідей.

Протягом трьох днів фахівці у сфері геодезії та землеустрою змогли не лише представити результати своїх досліджень, але й обмінятися досвідом, спілкуватися із колегами.

Наступна конференція «Baltic Surveying» відбудеться у 6-8 травня 2020 року у Латвійському сільськогосподарському університеті (м. Єлгава).

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook