Токсикологи і керівники Держпродспоживслужби України отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації

6 квітня 2019 року

 

     З 25 березня по 5 квітня 2019 року згідно плану-графіку підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби, в НУБіП України підвищували кваліфікацію керівники і спеціалісти Держпродспоживслужби та лікарі ветеринарної медицини-токсикологи (біохіміки).

      Заняття проходили на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ післядипломної освіти і Українською лабораторією якості і безпеки продукції АПК.

       Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні розділи:

    Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.


Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.


Мікотоксикологія. Розповсюдження грибів-продуцентів мікотоксинів. Класифікація мікотоксикозів Токсикодинаміка та біологічна дія мікотоксинів на організм тварини. Віддалені ефекти від дії мікотоксинів.


Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Вимоги законодавства ЄС, України та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.


Шляхи інноваційного розвитку АПК України.

Клітинні технології у ветеринарній медицині. Практичні аспекти трансфузіології.

Використання окремих біохімічних аналізаторів для визначення біохімічних показників у біозразках.

Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветпрепаратів.

Система управління якістю в хіміко-аналітичних лабораторіях у відповідності до ЄС вимог.

Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.

ВООЗТ (МЕБ) – єдиний список інфекційних та інвазійних хвороб. Профілактика і заходи боротьби з АЧС. 

Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.

Найбільш небезпечні паразитарні хвороби. Організація протипаразитарних заходів. Нові методичні підходи до діагностики та лікування інвазійних хвороб тварин.

Нормативне законодавче забезпечення здійснення державного контролю. Про порядок видачі ветеринарних документів та відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини.


Кожен із викладачів задіяних у підвищення кваліфікації обов’язково проводив профорієнтаційну роботу. Слухачів було ознайомлено з перевагами навчання і правилами прийому до НУБіП України. Особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.

Свідоцтва про підвищення кваліфікації вручали заступник декана факультету ветеринарної медицини Василь Данілов і завідувач кафедри фармакології та токсикології Володимир Духницький.

Вони тепло і сердечно привітали слухачів із закінченням навчання та побажали високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення.

Слухачі підвищення кваліфікації подякував науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та ті знання, які вони отримали в Університеті. Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання.

 

Григорій Бойко

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook