Карантин-карантином, а виконання магістерської роботи для студентів-харчовиків ще ніхто не відміняв!
Але потрібно знаходити можливість почати виконувати певні свої плани. У моєму випадку – це магістерська робота, звісно чим швидше почнеш, тим спокійніше продовження і більше встигнеш опрацювати. Темою моєї роботи є: «Удосконалення технології хліба з підвищеною біологічною цінністю». Тож, як ви зрозуміли, у мене є велика вдача, що я можу частково над нею працювати в домашніх умовах, все що мені потрібно це час, духова шафа і хороший інтернет. Інгредієнтами я запаслась, впевнена, що усі побачили як стрибнули ціни. Тож під дистанційним наглядом своєї керівниці - доцента Тищенко Людмили Миколаївни та головного дієтолога України, доцента Швеця Олега Віталійовича, ми впевнено рухаємось у напрямку виробництва.
Загалом я працюю над виробництвом 2-х аналогів звичному житньому хлібу: житньо-гречаний та житньо-пшеничний цільнозерновий з додаванням фолієвої кислоти для підвищення харчової цінності продукту. Продукт бездріжжовий і етап освоєння виробництва закваски вже подолано. Робота доволі цікава та ще й смачна.

Закваска приготовлена за всіма правилами за 5 днів

Борошно житнє і гречане

Консультація з керівником стосовно змін рецептури, а також моральна підтримка онлайн.
У наших рідних університетських лабораторіях, як то кажуть, «і стіни допомагають»: все під рукою, устаткування і прилади у вільному доступі і великому різноманітті. А вдома все потрібно підлаштувати, пристосувати і опрацювати.

Перші пробні заготовки вже в формах. Потрібен час для розстоювання

Процес випікання

А ось і готовий продукт! На жаль, провести органолептичну оцінку можу лише я і мої рідні, а відчути запах ще й сусіди!
Врахуємо всі моменти і спостереження у рецептурі і параметрах виробництва, внесемо певні зміни і вже в лабораторних умовах виробимо суперові зразки для публічної презентації після карантину! А зараз триває робота над тезами на конференцію і багато інших справ!
Всім творчого натхнення і будьте здорові!!!
Галина Терновик,
магістр ОНП «Нутріціологія»
факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК