Студенти факультету харчових технологій відвідали Музей історії НУБіП України

27 березня 2019 року

Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відвідали музей історії НУБіП України, де ознайомилися не лише з історією виникнення університету, а й із становленням сільського господарства на теренах України – з доби неоліту, починаючи з трипільської культури.

Студенти із захопленням розглядали експозиції музею, які поетапно розкривають історію становлення та розвитку флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Музей складається з 3 відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього передового аграрного університету; наступний – Другій світовій війні та АТО; третій – періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах.

Окремий стенд присвячено Героям, видатним випускникам НУБіП України різних часів, які займали або очолюють донині керівні посади різних країн Європи та Азії.

В ході екскурсії студенти мали змогу ознайомитись із розмаїттям колекцій і унікальністю збережених раритетів, яких немає в будь-яких інших музеях України, які активно залучаються до наукових досліджень і навчальних програм, культурно-просвітницької і виховної роботи.

Студенти зацікавлено слухали, задавали запитання, цікавилися історичними подіями минулого і сучасності університету.

Ірина Веретинська, асистент кафедри технології

м’ясних, рибних та морепродуктів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook