Студенти факультету харчових технологій відвідали Музей історії НУБіП України
Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відвідали музей історії НУБіП України, де ознайомилися не лише з історією виникнення університету, а й із становленням сільського господарства на теренах України – з доби неоліту, починаючи з трипільської культури.
Студенти із захопленням розглядали експозиції музею, які поетапно розкривають історію становлення та розвитку флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Музей складається з 3 відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього передового аграрного університету; наступний – Другій світовій війні та АТО; третій – періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах.
Окремий стенд присвячено Героям, видатним випускникам НУБіП України різних часів, які займали або очолюють донині керівні посади різних країн Європи та Азії.
В ході екскурсії студенти мали змогу ознайомитись із розмаїттям колекцій і унікальністю збережених раритетів, яких немає в будь-яких інших музеях України, які активно залучаються до наукових досліджень і навчальних програм, культурно-просвітницької і виховної роботи.
Студенти зацікавлено слухали, задавали запитання, цікавилися історичними подіями минулого і сучасності університету.
Ірина Веретинська, асистент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів