До 15 числа наступного місяця кожен студент ННІ ЛіСПГ, може внести зміни до свого рейтингу

1 квітня 2019 року
     Традиційно, наприкінці місяця в Навчально-науковому інституті лісового і садово-паркового господарства дирекція разом зі студентським активом підводять підсумки проведеної роботи щодо стипендіального рейтингу. Так, 28 березня 2019 року дирекція ННІ ЛіСПГ разом із начальником та фахівцями відділу виховної роботи та студентських справ заслухали підсумки стипендіального рейтингу старост академічних груп.

     Комісія розпочала свою роботу зі вступного слова директора інституту Петра Лакиди, який привітав старост груп та підкреслив велику відповідальність їхньої роботи, що спрямована на підтримання дисципліни, згуртування колективу і продовження традицій славетного інституту та університету. Заступник директора Олександр Соваков, за матеріалами навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку, доповів про розподіл стипендіального рейтингу за І семестр залежно від курсу, кількості додаткових балів та виду діяльності, відповідно до якого були нараховані бали.

     Актуальним питанням залишається пасивність деяких студентів. Здебільшого, за словами старост академічних груп, це стосується студентів контрактної форми навчання, яких стипендіальний рейтинг не заохочує та особливо не стимулює, хоча трапляються й зовсім протилежні випадки, коли контрактники досягають найвищого рівня додаткових балів – 10.0, а студенти-бюджетники не набирають і 1.0. Звісно, це, насамперед, залежить від особистості, роботи старости групи, наставника та дирекції.
     Сучасна молодь стрімко розвивається і, на сьогодні, перед вищою освітою постає досить складне завдання: зацікавити, навчити та створити умови для саморозвитку кожного.
     Безумовно, дирекція інституту завжди підтримує студентський актив та допомагає реалізовувати першочергові завдання щодо покращення навчально-наукової роботи та студентського дозвілля. Так, врахувавши певні недоліки, виявлені у процесі аналізу додаткових балів за І семестр, представники дирекції звернулися до старост та запропонували залучити максимальну кількість студентів, плануючи заходи, що стали б цікавими усім без виключення.
     Остаточний рейтинг групи підсумовується на засіданні, а результати обов'язково висвітлюються на дошці оголошень ННІ та оприлюднюються в соцмережі «Viber». Отже, до 15 числа наступного місяця кожен студент, може внести зміни до свого рейтингу, якщо під час підрахунку будуть виявлені неточності.

     Начальник відділу виховної роботи та студентських справ Анна Хижняк, зазначила, що рейтингова система постійно удосконалюється, з метою охоплення всієї студентської діяльності. Окрім того, було зазначено, що ректорат зацікавлений у підвищенні кількості додаткових балів, саме за якісною складовою, та для тих студентів, додаткові бали яких складають 10 і вище, передбачені певні заохочення, серед яких цінні подарунки та премії.

     Наостанок начальник відділу виховної роботи та студентських справ зазначила, що в ННІ ЛіСПГ здійснюється належна робота старост академічних груп до щомісячного звіту, а співпраця студентів та дирекції спрямована на аналіз, виявлення та вирішення труднощів, що виникають під час навчально-виховного процесу.

Анна Хижняк,
начальник відділу виховної роботи та студентських справ
Олександр Соваков,
заступник директора ННІ ЛіСПГ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook