Готуючи кваліфікованих технологів: на факультеті тваринництва та водних біоресурсів введено в дію ще одну сучасну навчальну лабораторію

14 березня 2019 року
     В університеті стало більше ще однією сучасною лабораторією. Сьогодні на факультеті тваринництва та водних біоресурсів відкрито нову навчальну лабораторію – оцінки якості кормів і кормових добавок. Разом з ректором університету Станіславом Ніколаєнком символічну стрічку перерізала студентка Валерія Лапоша.

     Лабораторія облаштована сучасним обладнанням, необхідним для ведення лабораторних робіт з дисципліни «Годівля тварин і технологія кормів». Студенти мають змогу працювати з «Герхардом» – приладом для визначення вмісту жиру, НДК (нейтрально детиргентної клітковини), КДК (кислотно детиргентної клітковини), протеїну тощо, автоматичною титрувальною бюреткою, яка працює на сонячних батареях, обладнанням для подрібнювання кормів Ph-метр. Їхню роботу демонстрували завідувач кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного Михайло Сичов та другокурсники спеціальності «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва», які одними з перших приступили тут до занять: виконували лабораторну роботу з годівлі великої рогатої худоби.

     На відкриття лабораторії запросили і успішного випускника університету – директора Індустріальної молочної компанії Алекса Ліссітсу. Виробничі потужності ІМК знаходяться на Чернігівської області, тож не випадково, очільник університету разом з її очільником влаштували імпровізоване опитування серед студентів – уродженців Чернігівщини стосовно бачення професії і майбутнього працевлаштування в компанії.

     Принагідно ректор відвідав і кілька інших лабораторій, введених в дію раніше і які теж мають необхідне сучасне обладнання – навчальні лабораторії комп’ютерних технологій у годівлі тварин, молекулярно-генетичних досліджень, біології тварин. І скрізь студенти відзначають якість практичної підготовки в них.

     У сучасних умовах підготовка технолога вимагає потужної матеріально-технічної бази і кваліфікованих викладачів, говорить декан Вадим Кондратюк. Тож факультет постійно працює над поповненням бази і зміцненням кадрового потенціалу – молодими успішними викладачами з обов’язковим знанням іноземних мов, які володіють сучасними медотиками ведення занять. Таких, наприклад, як асистент кафедри біології тварин Ельнара Абдулаєва, яка працює також і з іноземними студентами.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook