Дуальна система навчання в Немішаївському агротехнічному коледжі

4 березня 2019 року
Немішаєве

  Сьогодні у ВП НУБіП України "Немішаївський агротехнічний коледж" поєднується теорія з практикою, впроваджено елементи дуальної освіти і найважливішим завданням коледжу є якісна підготовка високопрофесійних спеціалістів для розвитку агропромислового виробництва.

Впроваджено в дію навчальні плани підготовки фахівців з елементами дуального навчання, розроблено додатки до робочих навчальних програм,  де відсоток теоретичного та практичного навчання складає 30/70; 60/40 залежно від дисципліни; введена індивідуальна форма навчання, що дає можливість студентам одночасно з навчанням у коледжі опановувати обрану професію безпосередньо на виробництві, на робочих місцях, які оснащені сучасною технікою з новітньою технологією з подальшою можливістю працевлаштування.  Лабораторією з дуальної освіти та робітничих професій ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» проводиться постійна системна робота з організації та перевірки якості практичної підготовки.

Викладачі кожного із п’яти відділень проводять практичні заняття та  навчальні практики на базі навчально-виробничих лабораторій (НВЛ) коледжу, де відповідно до робочих навчальних програм, студенти закріплюють отримані знання та набувають професійних навичок.

Така робота дає позитивні результати у формуванні професійних компетентностей і робить конкурентоздатними наших студентів на ринку праці. Зокрема, 26 лютого 2019 року в рамках тижня циклової комісії ветеринарних дисциплін на базі НВЛ "Тваринництво" викладачі Ніна Овчарук, Василь Овчарук, Михайло Шинкарук, Олена Шевчук провели два відкриті заняття з навчальних практик у групах В-31 з робітничої професії "Оператор зі штучного осіменіння" на тему "Освоєння техніки штучного осіменіння корів маноцервікальним способом" та у В-33 "Внутрішні незаразні хвороби" на тему "Діагностика та терапія хвороб органів травлення". В умовах виробництва створено усі умови для відпрацювання теоретичних та практичних умінь і навичок студентів.

    

22 лютого 2019 року викладач відділення технологія виробництва і переробки продукції тваринництва (ТВППТ) Світлана Атаманчук провела лабораторне заняття в групі ТВПТ-41 з дисципліни "Технологія переробки продукції тваринництва" на тему: "Технологія виробництва вершкового масла". Студенти ознайомились з технологічними процесами виробництва масла, а також провели його органо-лептичну оцінку. Також в гостях на занятті побував наш випускник Ковальчук Антон, який працює за фахом і побажав майбутнім спеціалістам працювати за обраною спеціальністю!

25 лютого 2019 року студенти відділення «Аграрний бізнес»  групи А-32 під керівництвом викладача Олени Дяченко вийшли на колекційно–дослідне поле на обрізку ожини. Обрізування ожини – справа клопітка й відповідальна, а для студентів-агрономів цікава й пізнавальна.

26.02.19 відбувся захист дипломних проектів студентами заочно-дистанційного відділення. Серед робіт якісно виділялись два дипломні проекти студентів відділення "Електрифікація і автоматизація сільського господарства"Прокопчука Романа на тему «Проектування і виготовлення динамічної інформаційної панелі для ВП НУБіП України "Немішаївський агротехнічний коледж"» та студента Червінського Віктора  на тему «Розробка і виготовлення інформаційного рухомого рядка для ВП НУБіП України "Немішаївський агротехнічний коледж"». Ці студенти спроектували динамічну індикацію для нашого коледжу, виготовили  та подарували її коледжу.

 

Така робота дає позитивні результати у формуванні професійних компетентностей і робить конкурентоздатними наших студентів на ринку праці.

 

 

 

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook