Професіонал – людина, яка багато знає про свій предмет

13 лютого 2019, 17:40
НУБіП України

  Уміння працювати професійно і майстерно є великим щастям. Далеко не всі люди здатні відчути себе справжніми майстрами своєї справи, і варто зазначити, що через це їх нерідко з'їдає туга і почуття непотрібності. Таких людей досить багато, підтвердженням чого є статистика безробіття, яка підтверджує, що сучасна молодь не може знайти гідну роботу, не має можливості нікуди влаштуватися, не може вбудуватися в сучасний конкурентний ринок праці.

А ось справжні майстри своєї справи, навпаки, дуже успішні в цьому. Звичайно, крім успіху в своїй професії, у них може бути безліч проблем іншого характеру, але наявність майстерності в певній галузі, напевно, зігріває душу і дає впевненість у завтрашньому дні. Домогтися успіху можна в рамках різних професій, яких існує просто величезна кількість.

Щоразу, про яку б професію не йшлося, окремий випадок успіху буде по-своєму унікальним і неповторним. Хотілося б зупинитися на прикладі майстерності творчої професії, прикладом якої є професія журналіста.

Стати справжнім майстром такої професії, як журналіст, вкрай непросто. Відомий учений Нільс Бор мав застереження щодо такого визначення: «Професіонал – людина, яка дуже багато знає про свій предмет», тому удосконалення та розвиток у відповідній галузі може тривати роками. Відмінність від інших професій тут криється в тому, що якщо журналіст тільки зростає, розвивається і не пише нічого такого, за що міг би отримувати винагороди або гонорари (причини: не найвища якість його праць, або небажання працювати в межах тем, запропонованих замовником), йому буде вкрай складно заробляти, забезпечуючи своє життя. Журналіст, який приділяє багато часу власному професійному зростанню, змушений буде шукати іншу роботу, щоб мати хоч якийсь прибуток. У цьому випадку можна сказати, що професія перетворюється на справжнє покликання, навіть більше, спосіб життя, заради якого доведеться багато чим пожертвувати.

Однак результат справді того вартий. Найбільш відомими майстрами своєї справи стають саме журналісти. Їх діяння відомі тривалий час і викликають захоплення ряду поколінь, навіть після смерті митця. Особливістю матеріальної цінності для самого журналіста є вкрай високий духовний складник.

Отож навчаймося, оволодіваймо знаннями, розвиваймося, черпаймо неоціненні можливості НУБіПУ, щоб стати справжніми професіоналами у царині журналістики.

 
Постанюк Марина, студентка 1 курсу
спеціальності «Журналістика»
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook