Використання програмного пакету ArcGIS при створенні цифрових планів

6 лютого 2019, 13:00
НУБіП, 6 корпус, аудиторія 103

 Термін «карта» з’явився ще в середньовіччя, в епоху Відродження, до цього вживались слова «Tabula» і «descriptionis» (зображення). Міжнародний Багатомовний словник технічних термінів картографії (1973) дає наступне визначення карти: зменшене, узагальнене зображення поверхні Землі, інших небесних тіл чи небесної сфери, побудоване за математичними законами на площині, яке показує за допомогою умовних знаків розміщення і властивості об’єктів, пов’язаних з цими поверхнями. (за А.М. Берлянтом «Картографія»,2002)

Перші карти були виготовлені ще задовго до нашої ери. Однак і сьогодні карти не втрачають своєї популярності. За роки зміст і вигляд карт дуже змінився: від найпростіших до справжніх витворів образотворчого мистецтва, а нині нова ера - ера цифрової карти!
 
В Національному університеті біоресурсів і природокористування України створення сучасної цифрової карти за новітніми технологіями є одним з етапів підготовки фахівців зі спеціальностей 193 Геодезія та землеустрій (вже викладається), та 103 Науки про Землю /Геоінформатика (включено в план). 
 
 В межах дисципліни Цифрові плани і карти студенти навчаються наповнювати базові картографічні шари, формувати векторні карти та плани, здійснювати редагування просторових та атрибутивних даних, оформлювати картографічний матеріал зі створенням масиву топографічних умовних знаків інструментами ArcGIS-ArcMap та знаків для окремих тематичних шарів.
 
Олег Дроздівський

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook