МОНОГРАФІЯ ВИКЛАДАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК – ЛАУРЕАТ КОНКУРСУ «КРАЩЕ ВИДАННЯ РОКУ» АКАДЕМІЇ НАУК ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ

7 лютого 2019 року

  22 грудня 2018 року на базі Національної академії внутрішніх справ відбулася Звітна річна конференція Всеукраїнської громадської організації «Академія наук вищої освіти України» (далі – Академія або АН ВО України), яка є –  однією з найпотужніших громадських організацій у галузі освіти і науки і провела конкурс «Краще видання року» на найкращу монографію, навчальний посібник, підручник, художню літературу і наукові праці, які отримали визнання серед наукової та освітянської спільноти (роки видання – з 2016 по 2018 рр. включно).

    На Звітну річну конференцію зібралося 142 делегати, 46 новообраних дійсних академіків та 15 членів-кореспондентів.

    Зазначений конкурс проводиться щорічно з метою підтримки освітян та науковців, а також найталановитіших молодих учених України.

   Нагороди вручав особисто Президент академії, доктор медичних наук, професор, академік Табачніков Станіслав Ісакович.

  Автори підручника – працівники Національного університету біоресурсів і природокористування України: д.т.н., проф., Лариса Баль-Прилипко, к.т.н., асистент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ельвіна Старкова, майстер виробничого навчання Сергій Лебський, завідувач лабораторії кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександр Андрощук.

    В монографії висвітлені питання стану та перспективи розвитку сировинної бази рибного господарства України та світу, асортименту рибної продукції на ринку України та переваг споживачів щодо рибної продукції. Розглянуті характеристики харчової та біологічної цінності та безпеки за комплексом показників найбільш масових промислових прісноводних риб, та морських гідробіонтів. Висвітлені питання щодо створення продуктів складного складу за рахунок комбінування рибної і рослинної сировини для формування харчових продуктів, збалансованих за основними незамінними факторами харчування, і викладена на 214 сторінках.  Монографія була затверджена Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України (протокол №9  від 25 квітня 2018 р.).

    Монографія використовується в навчальному процесі, отримала схвальні відгуки аспірантів, студентів, фахівців, які вважають її зручною в роботі.

ЩИРО ВІТАЄМО НАШИХ КОЛЕГ З ВИСОКИМ НАУКОВИМ ДОСЯГНЕННЯМ!

Ельвіна Старкова, 
к.т.н, асистент кафедри технології м'ясних,

рибних та морепродуктів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook