Нарада завідувачів кафедр

1 лютого 2019, 17:51
НУБіП

31 січня 2019 року відбулася нарада Ректора із завідувачами кафедр та деканами факультетів. Вона пройшла під девізом: “Запорука успіху – злагоджена робота всього колективу”.

Перший проректор Ігор Ілліч Ібатуллін у своєму виступі говорив про нові вимоги, які стоять перед колективом, пов’язані з необхідністю підтвердження статусу національного і отримання статусу дослідницького університету і завдання на 2019 рік стосовно розвитку наукової діяльності кафедр. Зазначив, що за останні 4 роки фінансування проектів збільшилося вдвічі і серед лідерів відмітив агробіологічний факультет.


Про досягнення кафедр і проблеми, що виникають перед колективами, звітували завідувачі різних кафедр. Ділилися досвідом залучення контингенту студентів до вступної компанії та досвідом побудови сучасних лабораторій за допомоги університету, у співпраці з бізнесом, реалізуючи наукові проекти.

Виступив і завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули Балаєв Анатолій Джалілович. Минулого року на базі кафедри була створена лабораторія «Моніторинг якості ґрунтів». Це сумісний науково-дослідницький проект НУБіП України і ООО “Агроскоп Інтернешнл”, завдяки якому майбутні фахівці-агрономи мають можливість ознайомитися з роботою сучасної агрохімічної лабораторій. Також він підняв болюче питання відновлення спеціальності «Агрохімія і ґрунтознавство» і запропонував  дещо змінити її назву.


Підсумовуючи роботу, Станіслав Ніколаєнко зазначив, що Університет, попри всі складнощі минулого року, фінансово стабільний, і надалі працюватимемо над оновленням матеріально-технічної бази та реалізацією програми енергозбереження.

 

Доцент кафедри, Карабач К.С.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook