Кафедра педагогіки зайняла І місце на Спартакіаді здоров’я і спорту гуманітарно-педагогічного факультету

1 лютого 2019 року

 Ніщо так не виснажує і не руйнує людину, як тривала фізична бездіяльність… 

Арістотель

      Спорт завжди єднає людей. У стародавній Греції під час проведення олімпійських змагань навіть військові дії припинялись. П’єр де Кубертен, ініціатор відродження олімпійських ігор сучасності та автор Олімпійської хартії, писав так: «О, спорт! Ти — світ! Ти встановлюєш хороші, добрі, дружні відносини між народами. Ти — злагода. Ти зближуєш людей, що прагнуть єдності. Ти вчиш різномовну, різноплемінну молодь поважати один одного. Ти — джерело шляхетного, мирного, дружнього змагання. Ти збираєш молодість — наше майбутнє, нашу надію — під свої мирні прапори. О, спорт! Ти — мир!»

     Гуманітарно-педагогічний факультет теж шанує спортивні традиції. Отже, 30.01.2019 р. під одним дахом спортивного комплексу НУБіП України зібрались його викладачі та співробітники. За ініціативи ректора Станіслава Ніколаєнка, декана гуманітарно-педагогічного факультету ВасиляШинкарука викладачі кафедри фізичного виховання на чолі із завідувачем Миколою Костенко організували та провели ІІ Спартакіаду для викладачів і співробітників гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України.

     Фізична культура і здоров’я тісно пов’язані між собою, адже стан навколишнього середовища, шалений ритм життя і стресові ситуації послаблюють організм людини. Тому важливо для кожного зміцнювати організм всіма можливими засобами: фізичними вправами, збалансованим харчуванням, загартовуванням. Фізична активність, навіть незначна, бадьорить тіло та допомагає психіці відпочити. Лікарі стверджують, що певні види спорту можна використовувати як терапію для роботи над власними емоційними проблемами та заодно позбутися зайвих кілограмів, підкачати м’язи. Крім цього, спорт загартовує силу волі, підвищує самооцінку, опірність стресам, дозволяє стати мотивованим і працездатним, повернути внутрішню рівновагу, налаштуватися на початок другого навчального семестру.

 

     У Спартакіаді взяли участь 147 учасників, об’єднані у збірні команди 12 кафедр ГПФ. У рамках заходу відбулися змагання з шахів, волейболу, баскетболу, міні-футболу, дартсу, стрибків через скакалку. Всі учасники взяли участь у командних естафетах.

     Призерами Спартакіади за видами спорту у загальнокомандному заліку стали:
I місце – команда «Ментори» кафедри педагогіки, 
II місце – команда «Веселка» кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті, 
III місце поділили дві команди – команда «Доктор Фрейд» кафедри психології та команда деканату «Деканs»
     Команди-переможці були нагороджені цінними призами.

     Звісно, спорт — не панацея, фізична активність не рятує від усіх психологічних проблем та стресів. Однак він точно сприяє зміцненню тіла. Тіло ж – храм душі. А як відомо, у здоровому тілі — здоровий дух. Почати займатися спортом ніколи не пізно. Головне — бажання, радість і задоволення. Тому, шануючи себе та прагнучи гармонізувати стосунки з іншими, викладачі гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України запрошують всіх підтримати цю добру справу, яка вже перетворюється на славну традицію. Передаємо цей виклик іншим. А вам слабо?

Інна Савицька,
голова профспілки 
гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook