Підсумкове засідання Державної фармакологічної комісії ветеринарної медицини України

22 грудня 2018 року
    20 грудня 2018 р. на базі Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів відбулося підсумкове засідання Державної фармакологічної комісії ветеринарної медицини України.
 
 
      Порядком денним засідання ДФКВМ було передбачено наступні питання:
1.Про основні положення Закону України Про безпеку та гігієну кормів.
2.Реєстрація кормових добавок згідно нового законодавства.
3.Звіт про роботу секції фармакологічних препаратів Державної фармакологічної комісії ветеринарної медицини за  2018 р.
4.Звіт про роботу секції імунобіологічних препаратів Державної фармакологічної комісії ветеринарної медицини за 2018 р.
 
З доповіддю по першому питанню виступив заступник директора з наукового забезпечення, стандартизації, сертифікації та державного контролю у ветеринарній медицині, завідувач лабораторії контролю кормових добавок та преміксів ДНДКІВПіКД, канд. с-г наук Левицький Т.Р., який зазначив, що основним в законі є положення про безпечність кормів. Було також наголошено про відміну реєстрації преміксів.
З питання “Про реєстрацію кормових добавок згідно нового законодавства” виступив Голова Національного агентства ветеринарних препаратів і кормових добавок, доктор ветеринарних наук, професор Косенко Ю.М., який у своєму виступі наголосив про те, що з 2020 р. буде введена спрощена процедура реєстрації кормових добавок.Вона передбачає подання заявником у Національне агентство ветеринарних препаратів і кормових добавок реєстраційного досьє, а у референс лабораторію – кормової добавки та здійснення оплати за передбачувані дослідження. Дослідження можуть тривати до 180 діб, після чого інформація подається до Держпродспоживслужби, яка упродовж 10 діб видає реєстраційне посвідчення. Особливостями реєстрації є те, що строк її чинності триватиме 10 років. Окрім того з 2020 р. Фармакологічна комісія не братиме участі у реєстрації кормових добавок.
Із звітом про роботу секції фармакологічних препаратів ДФКВМ виступив заступник директора ДНДКІВПіКД, голова Національного агентства ветеринарних препаратів і кормових добавок, доктор ветеринарних наук, професор Косенко Ю.М. Він сказав, що упродовж року було проведено 10 засідань ДФКВМ, а за звітний період було зареєстровано та перереєстровано 1675 ветеринарних препаратів.
Звіт про роботу секції імунобіологічних препаратів ДФКВМ за 2018 рік зробив директор ДНКІБШМ, доктор ветеринарних наук, професор, академік НААН Головко А.М. Він зазначив, що у 2018 році було проведено 8 засідань секції, на яких було розглянуто 212 досьє на ветеринарні імунобіологічні засоби, з яких 48 досьє на вітчизняні та 164 – на зарубіжні імунобіологічні засоби.
 
 
Завідувач кафедри фармакології та токсикології,
член ДФКВМ України В. Духницький 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook