Жіноча збірна НУБіП України з баскетболу вийшла до ¼ фіналу Кубку України

16 грудня 2018, 23:24
м. Київ, Палац спорту

     15 грудня у Київському Палаці спорту відбулася друга гра на Кубок України з баскетболу серед жіночих команд. Збірна команда НУБіП України приймала харківську команду ХАІ. Поєдинок виявився дуже напруженим та емоційно виснажливим. Потужна команда ХАІ з перших секунд заволоділа ситуацією і зробила кілька вдалих кидків, вийшовши вперед. Збірна НУБіП України намагалася переломити хід гри але довго не могла влучити у кільце суперника. Наші дівчата виглядали геть виснаженими. Давалися в знаки численні травми, хвороби, напружений графік ігор та виснажлива екзаменаційна сесія. В першому періоді різниця в рахунку була 12 очок не на нашу користь. Але, як властиво справжнім гравцям, дівчата проявили бійцівський характер і у другому періоді змогли зрівняти рахунок – 34:34. Третій період, як і перший виявився провальним і дещо полоскотав нерви вболівальникам. Різниця в рахунку знову сягнула 12 очок, і майже до кінця четвертого періоду команда ХАІ була попереду. Та ще одна прикрість спіткала нашу команду. Травмувала плече основна розігруюча – Марина Петержик (абітурієнтка НУБіП України) і змушена була залишити ігровий майданчик. Здавалося, що збірній НУБіП України вже не впоратися з цією ситуацією, але Надія Янова (гуманітарно-педагогічний ф-т) у падінні вдало влучила у кільце суперника і ще, заробивши на собі фол, пробила два штрафних, скоротивши відставання. Потім ще декілька вдалих контр атак вивели нашу команду на 1 очко вперед. І за хвилину до кінця четвертого періоду наші дівчата змогли випередити команду ХАІ на 6 очок. Останні два очки забила Поліна Хорошилова (гуманітарно-педагогічний ф-т). Матч завершився з рахунком 63:57 на користь НУБіП України. Обігравши дівчат з Харкова, збірна команда НУБіП України, єдина з команд вищої ліги, потрапила в ¼ фіналу Кубку України, де буде змагатися з учасником Супер ліги – СБК «Львів».

     Слід зазначити, що в понеділок 17 грудня відбудеться перенесена гра 5-го туру Чемпіонату України з баскетболу у вищій лізі. Наші дівчата зустрінуться з командою «Динамо – Київ» о 16:00 у спортивному комплексі Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.

     Вітаємо збірну команду НУБіП України з баскетболу з перемогою і запрошуємо всіх вболівальників підтримати наших дівчат у понеділок 17 грудня о 16:00 за адресою: вул. Тургенівська 3/9!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання,
гуманітарно-педагогічний факультет

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook