Дотримання чистоти та порядку в гуртожитках запорука профілактики інфекційних захворювань

14 грудня 2018 року

     У зв’язку з епідеміологічною ситуацією в столиці та погодними умовами, які сприяють збільшенню захворюваності студентів у гуртожитках, аби тримати ситуацію під контролем студмістечко зобов’язало всіх завідувачів гуртожитків посилити організаційні і профілактичні заходи щодо недопущення поширення інфекційних захворювань. При цьому врахувати особливості, найбільш поширені джерела бактеріовиділення і шляхи передачі інфекційних збудників у місцях скупчення людей (якими і є гуртожитки).

     З самого ранку в гуртожитках посилено проводиться позачергове вологе прибирання миючими та дезінфікуючими засобами. Прибирання гуртожитків здійснюється від миття вікон до підлогових покриттів, протирання підвіконь, батарей, плінтусів, стін, дверей та дверних ручок, сходових клітин, кухонного обладнання та столів. Обов’язково прибиральники службових приміщень здійснюють обробку раковин, душових кабін та туалетів дезінфікуючими речовинами (Хлорантоїн, Септомакс, Септолайн, Жавель-Клейд). Затверджено графік наступних аналогічних заходів.

  

 

 

 

     У свою чергу студенти з розумінням та відповідальністю віднеслись до ситуації та паралельно проводять «генеральні прибирання» в кімнатах. Оскільки дотримання порядку та чистоти дає змогу знизити виникнення і поширення інфекційних захворювань.

 

 

     У кожному гуртожитку облаштована кімната – ізолятор. У разі необхідності при гострих захворюваннях і відсутності можливості госпіталізувати хворих завідувач переселить студентів в ізолятор, де він пробуде до першої медичної допомоги.

 

     На час карантину відвідування гуртожитків сторонніми особами заборонено.

     Закликаємо студентів в зимовий період правильно харчуватись, вживати здорову їжу та вітаміни і особливо дотримуватись санітарно-гігієнічних норм, часто мити руки милом, мити посуд гарячою водою з миючими засобами і користуватися тільки особистими речами.

Сергій Стецюк,
директор студентського містечка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook