Наука виробництву: в НУБіП України вже 15 років здійснюється підготовка оцінювачів земельних ділянок та нерухомого майна

23 листопада 2018 року

     Листопад місяць для університету виявився багатим на події. Знаковим він є і для факультету землевпорядкування, адже один з його структурних підрозділів із занадто складною назвою Навчально-науково-виробничий центр «Охорона природних ресурсів та реформування земельних відносин» відзначає свій 15-річний ювілей!

     Тепер вже можна сміливо стверджувати, що його роль у підготовці та перепідготовці кадрів для сфери оцінки земель і нерухомого майна є визначальною. Це також відзначила і голова Всеукраїнської громадської організації «Ліга оцінювачів земель» Ірина Антипенко під час Міжнародної конференції "Грошова оцінка земель в Украіні", яка проходила в НУБіП 9-10 листопада 2018 р.

     З часу заснування і по нині робота ННВЦ спрямована на підвищення рівня професійної майстерності фахівців земельної галузі. За роки роботи Центр зарекомендував себе як надійний навчальний заклад, який готує спеціалістів високого ґатунку.

     Протягом 15 років майже 1300 фахівців пройшли базовий курс підготовки оцінювачів та отримали відповідний сертифікат. Щоб уявити масштаб зазначимо, що до Державного реєстру сьогодні внесено близько 2500 оцінювачів, а договір про співробітництво з Держгеокадастром нині мають сім вишів.

     В цілому ж за період з 2003 по 2018 рр. в центрі за різними напрямами підготовки (експертна грошова оцінка земельних ділянок, ліцитатор з проведення земельних торгів, підвищення кваліфікації сертифікованих інженерів-землевпорядників та інженерів-геодезистів) успішно пройшли навчання та отримали кваліфікаційні сертифікати і кваліфікаційні свідоцтва понад 5000 слухачів курсів. Протягом цих років освітні послуги забезпечуються залученням провідних вітчизняних експертів і компетентних фахівців з питань проведення землеустрою, оцінки земель, ведення Державного земельного кадастру, які беруть участь у розробці нормативно-правових актів і технічних процедур, керівників профільних управлінь Держгеокадастру, висококваліфікованих науково-педагогічних працівників факультету землевпорядкування НУБіП України, фахівців ВГО «Спілка землевпорядників України», Асоціації «Земельна спілка України», Всеукраїнської громадської організації «Ліга оцінювачів земель».

     Для підведення підсумків діяльності Центру його завідувачем Людмилою Кольоса були зібрані за круглим столом всі ті, хто був причетний до його створення та становлення, зокрема, Віктор Слюсаренко, Олександр Канаш, Дмитро Добряк, Станіслав Горбатович та ін., а також ті, хто продовжує співпрацювати з Центром і сьогодні.

     У дружній і приятельській атмосфері учасники зустрічі обговорили досягнення Центру та поставили нові цілі його подальшого розвитку.

     Подяками від декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова та завідувача Центру Людмили Кольоси були відзначені Ірина Антипенко, Сергій Прокопенко, Віктор Слюсаренко, Дмитро Добряк, Олександр Канаш, Марина Гиренко, Юлія Мороз.

     Попереду нові плани і завдання, нові звершення і перемоги!

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook