В університеті презентовано стипендіальну програму «Нове зернятко»-2019 від компанії «Агропродсервіс»

20 листопада 2018, 18:30

 

     «Агропродсервіс» – компанія, створена українцями на українські гроші і для українських працівників – сьогодні на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України презентувала стипендіальну програму «Нове зернятко». Серед вишів, зацікавлених у її реалізації, – також і Вінницький, Білоцерківський, Львівський НАУ, Житомирський національний агроекологічний університет, Подільський державний аграрно-технічний університет, Уманський національний університет садівництва, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. Ґжицького, представники яких долучилися до підписання програми співпраці. Реалізуючи стипендіальну програму «Нове зернятко», яка передбачає 16 іменних стипендій на перше півріччя 2019 року, компанія проводить відкритий конкурс для відбору найбільш обдарованих і цілеспрямованих студентів провідних аграрних вишів Західної та Центральної України.

     Захід на правах господаря відкрив ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко. Він говорив про проблеми вищої освіти України, аграрної галузі і майбутнє країни, що безпосередньо з цим пов’язане. Представляючи університет і його можливості, він особливо акцентував увагу на тому, що сьогодні необхідно поєднувати навчальний процес з побажаннями виробництва, враховувати думку бізнесу. А останній має сприяти забезпеченню технологічного наповнення університетських лабораторій, де студент отримує практичні навички, яких бізнес і потребує.

     Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран, представляючи її учасникам, запросив виші активно долучатися до цього конкурсу. Останній, до речі, народився як складова інноваційної політики компанії: стандартні Дні поля у ній змінилися інноваційним форумом «Нове зернятко», в ході якого за останні три роки визріла необхідність забезпечення компанії висококваліфікованими кадрами з числа сьогоднішніх студентів, а для їхнього стимулювання – і відповідної стипендіальної програми. Мультивекторна компанія, «Агропродсервіс» хоче почути нове слово у таких галузях, як тваринництво, птахівництво, рослинництво, насінництво та плодоовочівництво, живлення і захист рослин, м’ясопереробні і харчові технології, органічні добрива, екологія, агрономія, ветеринарна медицина, землевпорядкування. Цей перелік може розширюватися відповідно до потреб господарювання.

     У конкурсі можуть брати участь студенти 3-х – 6-х курсів денної форми навчання, прийом та реєстрація документів з 19 листопада по 15 грудня 2018 року, заявки розглядатимуться з 16 по 29 грудня, а 30 грудня – вже стануть відомі результати. Всі деталі можна дізнатися на офіційному сайті «Агропродсервісу».

Валентин Обрамбальський

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook