Мукачівський аграрний коледж приєднався до дискусії про інновації в освіті, науці та виробництві

24 листопада 2018 року

     У рамках проведення тижня циклової комісії агрономічних дисциплін відбулася ІІ Міжнародна відео-онлайн науково-практична конференція «Інновації в освіті, науці та виробництві» спільно з кафедрою рослинництва агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування України. Захід об’єднав учасників не лише з різних регіонів України, а й з різних країн та континентів – спікерами конференції були науковці з України, Угорщини, Польщі, Литви та Канади. Незважаючи на відстань та різницю у часі, вони зібралися біля моніторів, щоб обговорити питання інновацій в агробізнесі та освіті.

     З вітальним словом до учасників конференції звернулись заступник декана агробіологічного факультету Віталій Коваленко, директор Мукачівського аграрного коледжу Юрій Садварі та завідувач міжкафедральною навчальною лабораторією на базі коледжу Надія Кнап.

     15 листопада відбулися пленарні засідання, на яких з доповідями виступили (деякі з них):

  1. Збереження та використання агробіорізноманіття в Україні: нове, нетрадиційне та забуті культури в рослинництві (Рахметов Д.Б. – док. с.-г наук, професор кафедри рослинництва).
  2. Захист тварин від заразних захворювань, популізація ветеринарних знань в Угорщині (Dr.Tamás Péter – головний ветеринарний лікар, інспектор Соболч-Сотмарської області в Угорщині).
  3. Вирощування сільськогосподарської продукції за органічного виробництва в Канаді (Алба О.С. – магістр відділення рослинництва Саскачеванського університету, м. Саскатун, Канада.
  4. Валютний курс: аспекти формування (Грубінка І.І. – к.е.н., викладач ВП НУБіП « Мукачівський аграрний коледж»).
  5. Фальсифіковані засоби захисту рослин – небезпека для людей та навколишнього середовища (Шкріба І.М. – головний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління держпродспоживслужби в Закарпатській області).
  6. Перспективи реалії вирощування ароматичних культур в ринкових умовах сьогодення (Кормош С. М. – к. с-г.н., завідувач лабораторії ефіроолійних та пряноароматичних культур Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції).

     Зацікавлена аудиторія не залишилась осторонь від наукової дискусії. І студенти, і викладачі звертались з найрізноманітнішими запитаннями до доповідачів, на які отримували докладні відповіді.

     На завершення Наталія Кнап зауважила про необхідність проведення таких конференцій, оскільки інноваційний розвиток сільськогосподарського виробництва передбачає поєднання науки та виробництва. Це зумовлює необхідність тісного зв’язку провідних навчальних закладів та науково-дослідних центрів із виробництвом.

Наталія Доктор

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook