У Немішаївському агротехнічному коледжі презентували перспективи повторного використання твердих побутових відходів

20 листопада 2018 року

     На базі Немішаївського агротехнічного коледжу відбулася науково-практична конференція «Поводження з твердими побутовими відходами: роздільне збирання, транспортування, сортування, переробка та компостування. Перспективи використання побутових відходів для виробництва теплової та електричної енергії задля покращення екологічного стану навколишнього середовища».

     Організатором заходу виступила Київська обласна рада. Співорганізаторами стали Українське виробничо-екологічне об’єднання «УКРВТОРМА», спеціалізоване екологічне підприємство «Рада», ГО «Український центр енергоефективності», ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж».

     З привітальним словом до присутніх звернулися голова Бородянської районної ради Георгій Єрко та директор коледжу Володимир Альохін.

     Проблема глобального забруднення відходами планети стояла завжди, а в даний час дуже актуальна і такою вона буде залишатися протягом багатьох років. Тож учасники конференції намагалися донести до широкого кола громадськості важливість піднятих питань.
     Про стратегію та перспективи розвитку у сфері роздільного збирання відходів як вторинної сировини у Київській області говорили представники Київської обласної ради.
    Представники Міністерства екології та природних ресурсів України роз’яснили основні напрямки та розроблені зміни до нового екологічного законодавства у сфері поводження з відходами.

     Олександр Семенець – заступник директора Департаменту екологічної безпеки України Міністерства екології та природних ресурсів України презентував розроблений Національний план управління відходами, в основу якого лягли Положення базових європейських директив.
     Віктор Білько – заступник директора Департаменту технічного регулювання Держенергоефективності говорив про державну політику України щодо комплексного перероблення ТПВ з повним використанням їх енергетичного потенціалу.

     Людмила Полтораченко – заступник начальника Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розкрила питання механізмів впровадження Національної Стратегії поводження з побутовими відходами.

     Про досвід роботи підприємств України по збиранню, заготівлі, перевезенню та переробці ТПВ, вторинну переробку відходів як фактор збереження ресурсів та охорони довкілля говорили очільники переробних підприємств, зокрема, Петро Семко – генеральний директор Українського виробничо-екологічного обєднання «УКРВТОРМА», представники Біоенергетичної асоціації України та спеціалізованого екологічного ПП «Рада».
     Важливість даних питань відзначив Володимир Боголюбов – завкафедрою загальної екології та безпеки життєдіяльності НУБіП України.

     Цільова аудиторія заходу – депутати місцевих, районних рад, сільські та селищні голови, директори та представники комунальних підприємств, директори шкіл, вчителі, школярі, викладачі та студенти коледжів, представники преси та громадськості – з цікавістю слухали доповідачів. Адже всі розуміють, що сьогодні в Україні склалася критична ситуація довкола твердих побутових відходів, що спричинено постійним їх зростанням та накопиченням.

     Поводження з побутовими відходами є одним з пріоритетних і найважливіших напрямків як господарської, так і природоохоронної діяльності.
     Кожна людина повинна пам’ятати про важливість переробки відходів, а також дотримуватися нехитрих правил, що дозволяють хоча б трохи зменшити кількість сміття на Землі і покращити екологічний стан навколишнього середовища.

Олена Кищук
Фото Вікторія Мотілова

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook