Психологія і життя: актуальні проблеми психології освіти

20 листопада 2018 року

     14-15 листопада 2018 року в Білоруському державному педагогічному університеті імені Максима Танка (м. Мінськ) пройшла ІІІ міжнародна науково-практична конференція «Психологія і життя: актуальні проблеми психології освіти», присвячена обговоренню актуальних питань і перспективних напрямів науково-дослідної, науково-методичної і практичної діяльності в системі освіти.

     Проблемне поле конференції становили питання освіти в сучасному світі, теоретико-методологічних проблем дослідження особистості в освітньому процесі. Особливий акцент ставився на освітнє середовище як ресурс розвитку дорослих і дітей та психологію батьківства в навчанні та вихованні. Торкнулися учені і проблеми розвитку особистості дитини у взаємодії сім’ї та соціальних інститутів. Одним з домінуючих питань став психолого-педагогічний зміст інклюзивної освіти. Жваву дискусію присутніх викликали проблеми освіти та кар’єри, гендерних аспектів освіти. Обговорювалися також критичні ситуації в освіті та вихованні особистості, психолого-педагогічний супровід самореалізації особистості, розвиток професійної майстерності викладача психології.

 

 

     У роботі конференції взяли участь і директор Бережанського агротехнічного коледжу, Світлана Пилипишин з доповіддю «Формування особистості в умовах реформування системи освіти в Україні» та викладач-методист циклової комісії гуманітарних дисциплін Ольга Макух («Соціально-психологічні механізми мотивації сучасних студентів»).

     Світлана Пилипишин розглянула основні тенденції розвитку освіти в Україні в контексті освітніх реформ, проаналізувала роль освіти у формуванні особистості ХХІ століття, а також умови становлення та самореалізації людини в сучасному суспільстві. Вона також висвітлила питання о ролі Державної національної програми «Освіта (Україна ХХІ століття)» у реформуванні системи управління освітою України і окреслила категорії сучасного процесу реформування освіти.

 

    Після секційних засідань проходили майстер-класи провідних учених в галузі педагогіки і психології: «Культурний інтелект у сучасній освіті», «Психологія кар’єри: погляд чоловіка і жінки», «Концепція тренінгу нормалізації харчової поведінки і корекції ваги «Вітрило мрії».
     Два дні роботи конференції збігли непомітно за цікавими виступами, новими знайомствами, професійними майстер-класами. Учасники зійшлися на одному: сучасний освітній процес потрібно вибудовувати з врахуванням необхідності забезпечення високої функціональності людини в умовах, коли зміна ідей, знань і технологій відбувається набагато швидше, ніж зміна поколінь. Теперішня молодь – це нове покоління Z. Вони прийшли і це їхній час!

Оксана Лещишин,
завідувач навчально-методичного кабінету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook