Співробітники кафедри

Завідувач кафедри
Колесніченко Олена Валеріївна

Тел.: + 38 (044) 527-85-47

Електронна пошта: [email protected]

доктор біологічних наук, професор,
академік Лісівничої академії наук України

 

Освіта.  Закінчила у 1988 р. Херсонський сільськогосподарський інститут ім. О. Д. Цюрупи, «Агрономія» (з відзнакою).

 

Педагогічна діяльність.  Луківництво і газони, Декоративне садівництво, Основи аранжування.
Розроблено авторські курси дисциплін: «Луківництво і газони», «Топіарне мистецтво», «Декоративне садівництво», «Основи аранжування»; автор 5 навчально-методичних розробок.

 

Наукова діяльність.  Захистила кандидатську дисертацію в 1998 році за спеціальністю "Фізіологія рослин", докторську – в 2012 році за спеціальністю "Екологія".
За 2012-2018 рр. опубліковано 7 монографій, 1 навчальний посібник, 2 довідники, 38 наукових статей, 46 тез доповідей, 4 науково-методичні розробки, отримано 2 патенти. Приймала участь у 17 міжнародних та всеукраїнських конференціях, керівник спільного українсько-китайського наукового проекту та двох бюджетних НДР. Двоє аспірантів своєчасно захистили кандидатські дисертації.

 

Підвищення кваліфікації та проходження стажування за останні 5 років (коротко):  підвищення кваліфікації у НУБіП України на курсах НПП та адміністративного персоналу: «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності»; «Створення електронних навчальних курсів та методики їх використання у навчальному процесі»; «Розширення можливостей наукового пошуку та популярізації власних досліджень за допомогою платформи Web of Science».

 

Наукові інтереси: газонознавство, декоративне садівництво, екологія, біотехнологія рослин, фітопатологія.

 

Посилання на список наукових праць

https://scholar.google.com

 

 

Професор кафедри, доктор біологічних наук, професор
Попович Сергій Юрійович

Тел.: (044) 527-85-47

Електронна пошта: [email protected]

Освіта. Закінчив Ужгородський державний університет за спеціальністю «Біологія» в 1980 році, аспірантуру Інституту ботаніки ім.М.Г.Холодного НАН України в 1983 році. Отримав звання професора в 2007 році.

 

Педагогічна діяльність. Викладання навчальних дисциплін: поточні: основи екології та охорони природи, природно-заповідна справа, заповідне паркознавство і фітоценологія, колишні: рекультивація порушених ландшафтів, дендрологія, заповідне лісознавство.
Автор трьох магістерських програм: «Природно-заповідна справа», «Природоохоронне паркознавство» та «Фітодизайнологія».
Експерт МОН України з ліцензування та акредитації спеціальностей «Екологія» і «Садово-паркове господарство» у закладах вищої освіти.
Публікації: 24 навчальні і навчально-методичні праці, з яких один підручник, 5 навчальних посібників, один конспект лекцій, один практикум, один лабораторний практикум.

 

 

Наукова діяльність. Кандидатська дисертація – 1983 рік, докторська дисертація – 1998 рік за спеціальністю «Ботаніка».
Керівник 10 тем науково-дослідних робіт, з них трьох держбюджетних.
Науковий керівник 9 захищених кандидатських дисертацій і дисертаційної роботи одного аспіранта.
Науковий експерт біолого-медичної секції МОН України та Державного інституту науково-технічної та інноваційної експертизи.
Член 2 постійних та однієї разової спеціалізованих вчених рад.
Підготовка 4 законів України, 2 державних програм, 2 постанов Уряду України, низки нормативно-правових документів.
Наукові інтереси: загальна геоботаніка, лісова фітоценологія та екологія, болотознавство, заповідна геосозологія та фітосозологія, заповідне лісознавство, заповідне паркознавство.
Публікації: 230 наукових праць, з яких 26 монографій і 15 брошур, 64 науково-популярні праці, 16 статей у географічній та екологічній енциклопедіях України, один науково-популярний фільм.

 

Підвищення кваліфікації та проходження стажування за останні 5 років. У Навчально-методичному центрі НУБіП України пройшов навчання і перевірку знань законодавчих актів з охорони праці, гігієни праці, надання першої медичної допомоги потерпілим, електробезпеки і пожежної безпеки. 

 

Посилання на список наукових праць

https://scholar.google.com

 

 

 

Доцент кафедри, доктор сільськогосподарських наук, доцент
Зібцева Ольга Василівна

Тел.:

 Наукова діяльність. Науковий ступінь - кандидат сільськогосподарських наук (1990).

Вчене звання - доцент (2005).

Тема кандидатської дисертації «Выращивание генетически улучшенного посадочного материала сосны обыкновенной и его селекционно-лесокультурная оценка».

 

Педагогічна діяльність. Організація садово-паркового господарства, Дизайн ландшафту, Озеленення населених місць, Озеленення населених місць і ландшафтна архітектура.

 

Наукові інтереси: системи озеленення населених місць, зелені насадження малих міст, сучасні тенденції у ландшафтному дизайні, вирощування садивного матеріалу у закритому грунті.

 

Публікації. Автор і співавтор понад 100 наукових праць, 12 навчально-методичних розробок.

 

Посилання на список наукових праць

scopus.com
scholar.google.com.ua/citations

 

Доцент кафедри, кандидат біологічних наук, доцент
Кушнір Анатолій Іванович

Тел.: (044) 527 82 96

Електронна пошта: [email protected]

Наукова діяльність. Науковий ступінь – кандидат біологічних наук (1987).

Вчене звання – доцент (1996).

Тема кандидатської дисертації  “Біолого-екологічні властивості віддалених гібридів горіхів Juglans L.”.

Член-кореспондент Лісівничої академії наук України (2011), почесний член Міжнародного Товариства Дослідження  і Охорони Дерев (2006), голова правління Асоціації дослідників та любителів природи України “Дерева – наші друзі” (1996), «Відмінник аграрної освіти і науки» ІІІ ступеню (2006), член науково-технічної ради Національного природного парку “Голосіївський”  (2008) та член науково-технічної ради Національного природного парку “Холодний Яр” (2023), заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України (2015).

 

Педагогічна діяльність. Садово-паркове будівництво, Лісопаркове господарство, Агротехніка в садово-паковому будівництві, Експлуатація садово-паркових об’єктів.

 

Наукові інтереси: розробка теоретичних основ формування високодекоративних екологічно стійких насаджень в урбанізованих умовах населених пунктів України, розробка сучасних технологій охорони та збереження вікових історичних дерев методами сучасної арбористики.

 

Публікації. Автор і співавтор понад 230 наукових праць, 1 стандарту України, 6 монографій, 2 авторських свідоцтв, понад 30 навчально-методичних розробок та 15 науково-популярних публікацій.

 

Посилання на список наукових праць
scholar.google.com.ua/citations

 

Доцент кафедри, кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Багацька Оксана Михайлівна

Тел.:

Електронна пошта: [email protected]

Наукова діяльність. Науковий ступінь – кандидат сільськогосподарських наук (2009).

Вчене звання – доцент (2012)

Тема кандидатської дисертації: «Особливості росту і розвитку інтродукованих видів дерев’янистих ліан та перспективи їх використання в озелененні м. Києва».

 

Педагогічна діяльність. Викладання дисциплін: Озеленення населених місць, Ландшафтна архітектура, Реконструкція і реставрація садово-паркових об’єктів, Паркознавство.

 

Наукові інтереси: проблеми озеленення урбанізованих територій, біологічні основи вертикального озеленення мегаполісів, реконструкція та реставрація сучасних та старовинних парків.

 

Публікації. Автор та співавтор понад 40 наукових та науково-методичних видань, серед яких наукові рекомендації виробництву, навчальна програма, Національний стандарт України, навчальний посібник з грифом Міністерства аграрної політики та продовольства України, монографія та ЕНК з «Озеленення населених місць».

 

Посилання на список наукових праць

scopus.com

scholar.google.com.ua/citations

 

Доцент кафедри, кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Дзиба Анжела Андріївна

Тел.: (044) 527-85-47

Електронна пошта: [email protected]

Освіта. Закінчила Український державний аграрний університет за спеціальністю «Лісове та садово-паркове господарство» у 1993 році, очну аспірантуру Національного аграрного університету в 2005 році. У 2012 році отримала диплом доцента.

 

Педагогічна діяльність. Топіарне мистецтво, сортознавство і насінництво декоративних рослин, світова ландшафтна спадщина, штучна зміна форми деревних рослин, квітникарство.

 

Наукова діяльність. Захистила кандидатську дисертацію в 2007 році за спеціальністю «Лісові культури та фітомеліорація».

 

Наукові інтереси: дендрологія, інтродукція дендроекзотів, лісопаркове господарство, історія топіарного мистецтва, арбоскульптура, заповідне паркознавство, інвентаризація вікових дерев.

 

Публікації. Авторка та співавторка 54 наукових праць, з яких 5 монографій, 9 навчально-методичних розробок.

 

Посилання на список наукових праць
scholar.google.com.ua/citations

 

Доцент кафедри, кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Сидоренко Ірина Олександрівна

Тел.: (044) 527 82 96

Електронна пошта: [email protected]

Наукова діяльність. Науковий ступінь - кандидат біологічних  наук (2009). Вчене звання - доцент (2015).

Тема кандидатської дисертації “Види роду Rhododendron L. ex situ міста Києва (біологія розвитку, аутекологія, оцінювання інтродукції та декоративності)”.

 

Педагогічна діяльність. Ландшафтна архітектура, Основи композиції, Ландшафтне проектування, Концептуальне проектування, Дизайн середовища.

 

Наукові інтереси: сучасні тенденції в архітектурно-ландшафтній організації міських територій. Стилістика, символіка, формотворення, кольорознавство в ландшафтній архітектурі та дизайні.

 

Публікації. Автор і співавтор близько 70 наукових праць, у тому числі 1 монографії, 12 навчально-методичних розробок. 

 

Посилання на список наукових праць

scopus.com

scholar.google.com.ua/citations

orcid.org/0000-0002-1308-3242

 

Доцент кафедри, кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Піхало Олеся Віталіївна

Тел.: (044) 527-85-47

Електронна пошта: [email protected]

Наукова діяльність. Науковий ступінь – кандидат сільськогосподарських наук (2011).

Вчене звання – доцент  (2015).

Тема кандидатської дисертації «Біологічні та екологічні особливості зростання вуличних насаджень в історичній частині м. Києва».

 

Педагогічна діяльність. Основи містобудування, Інженерне обладнання садово-паркових об’єктів, Вертикальне планування, Комп’ютерні технології проектування садово-паркових об’єктів.

 

Наукові інтереси: формування декоративних насаджень в урбогенних умовах.

 

 

Публікації. Автор і співавтор понад 70 наукових та науково-методичних праць, 10 навчально-методичних розробок.

 

Посилання на список наукових праць

 

scopus.com

scholar.google.com.ua/citations

 

orcid.org/0000-0003-4521-649X

 

Доцент, кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Міндер Вікторія Володимирівна

Тел.: (044)527 82 96

Електронна пошта: [email protected]

Освіта. Повна вища освіта: Національний аграрний університет України (1997-2002), спеціальність «Садово-паркове господарство», кваліфікація «Інженер садово-паркового господарства»

 

Педагогічна діяльність.  Образотворче мистецтво, Ландшафтна архітектура, Основи композиції, Комп’ютерні технології проектування садово-паркових об’єктів.

 

Наукова діяльність. Науковий ступінь – кандидат сільськогосподарських наук (2018). Вчене звання - доцент (2022).

Тема кандидатської дисертації «Меліоративні властивості та композиційні особливості паркових насаджень в умовах складного рельєфу м. Києва».

 

Виробнича діяльність. Проектування та тривимірне моделювання садово-паркових об’єктів.

 

Наукові інтереси: Формування паркових насаджень в умовах складного рельєфу

 

Наукові праці.  Автор і співавтор понад 70 наукових праць, з яких одна монографія, 20 статей, 5 навчальних рекомендацій, 2 науково-методичні рекомендації, 4 патенти України на корисну модель, 2 свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір.

 

 

Посилання на список наукових праць

scopus.com

webofscience.com

scholar.google.com.ua/citations

orcid.org/0000-0002-5213-2078

 

 

 

 

Старший викладач кафедри, кандидат біологічних наук
Страшок Олександра Юріївна

Тел.: (044) 527-82-96

Електронна пошта: [email protected]

Освіта. Національний університет біоресурсів і природокористування України (2012 р.), спеціальність "Садово-паркове господарство".

 

Педагогічна діяльність. Луківництво і газони, Екотехнології  декоративного садівництва, Основи аранжування.

 

Наукова діяльність. Захистила кандидатську дисертацію в 2016 році. Тема кандидатської дисертації: «Lolium perenne L.: сорти, адаптація рослин, культурфітоценози, 06.03.01 – лісові культури та фітомеліорація».

Проходила стажування за стипендіальною програмою ім. проф.
Ст. Толпи у Вроцлавському природничому університеті в Інституті ландшафтної архітектури (Польща, 2013 р.) та на кафедрі агроекосистем і озеленення схилів (Польща, 2014, 2017 рр.), Шведському університеті сільськогосподарських наук (м. Альнарп, 2018 р.).

Голова ради аспірантів НДІ лісівництва і декоративного садівництва 2013-2016 рр. Голова ради молодих вчених НДІ лісівництва і декоративного садівництва (2017). Учасник проекту Researcher Connect (British Council, 2017). Постійний учасник екоакцій міжнародної організації FSC та «Наукових пікніків в Україні». Володар Золотого ордену ім. Квітки Цісик (2017). Стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених (2018 р.).

 

Напрям наукових досліджень – функціональна адаптація рослин до чинників урбоекосистеми, екологічні особливості злакових рослин, технології створення газонних покриттів поліфункціонального призначення.

 

Публікації. Автор та співавтор понад 60 наукових публікацій українською, англійською та польською мовами.

 

Посилання на список наукових праць
scholar.google.com.ua/citations

 

Асистент кафедри, доктор філософії за спеціальністю “Садово-паркове господарство”
Покотилова Каміла Георгіївна

Тел.: (044) 527-85-47

Електронна пошта: [email protected]

Освіта. Закінчила Національний університет біоресурсів і природокористування України за спеціальністю “Садово-паркове господарство” (бакалавр - 2014 р., магістр - 2016 р.). У 2020 році закінчила навчання в аспірантурі за денною формою.

 

Педагогічна діяльність. Викладання навчальних дисциплін: основи екології та охорони природи; природно-заповідна справа.

 

Наукова діяльність. У 2021 р. здобула ступінь доктора філософії (галузь знань “Аграрні науки та продовольство”, спеціальність “Садово-паркове господарство”).

 

Наукові інтереси: дендросозологія, лісова фітоценологія та екологія,  заповідне паркознавство, фітодизайнологія.

 

Публікації: опубліковано 28 наукових праць, з яких 4 монографії.

 

Підвищення кваліфікації. Академія цифрового розвитку: “Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти” (2021 р.), “Цифрові інструменти Google для освіти” (2022 р.).

 

Посилання на список наукових праць

https://scholar.google.com.ua

 

 
 

Завідувач лабораторії, асистент кафедри
Морозько Анастасія Петрівна

Тел.: (044) 527-85-47

Електронна пошта: [email protected]

Освіта. Повна вища освіта: Національний університет біоресурсів і природокористування України (2014), спеціальність «Садово-паркове господарство»

 

Педагогічна діяльність.  Основи аранжування, Садово-паркове будівництво.

 

Наукова діяльність. 

Тема кандидатської дисертації «....».

 

Виробнича діяльність. 

 

Наукові інтереси: 

 

Наукові праці.  Автор і співавтор понад 70 наукових праць, з яких одна монографія, 20 статей, 5 навчальних рекомендацій, 2 науково-методичні рекомендації, 4 патенти України на корисну модель, 2 свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір.

 

 

Посилання на список наукових праць

scopus.com

scholar.google.com.ua/citations

orcid.org/0000-0002-5213-2078

 

Старший лаборант кафедри
Балашова Анастасія Олександрівна

Тел.: (044) 527-85-47

Електронна пошта: [email protected]

 Освіта. Закінчила бакалаврат (2018) та магістратуру (2019) НУБіП України за спеціальністю "Садово-паркове господарство". 

Фахові інтереси. Ландшафтна архітектура, комп'ютерне проектування садово-паркових об'єктів.

Наукові інтереси. Символізм та орнаментика садово-паркових об'єктів.

Посадові обов'язки. Забезпечує технічний супровід науково-дослідних робіт, інвентаризацію і збереження матеріалів та обладнання, ведення бібліотеки кафедри, здійснює контроль за службовою документацією.

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook