Педагоги факультету ветеринарної медицини Оксана Яблонська і Роман Димко поглибили знання з польської мови

26 жовтня 2018 року

18-26 жовтня 2018 року в Центрі полоністики гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України проходив інтенсив з поглибленого вивчення польської мови.  Усього на курс інтенсиву записалося понад 50 чоловік – студентів та викладачів. Факультет ветеринарної медицини представляли педагоги кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології – професор Оксана Яблонська та асистент Роман Димко.
Групи були поділені за рівнем знань польської мови. Заняття відбувалися щодня на 4-5 парі.

Під керівництвом професора Вроцлавського природничого університету (Республіка Польща) пані Кароліни Биковської студіювання польської відбувалося весело і натхненно.

Ми вивчали різні теми – спілкування, кіно, музика, література, екологія, детективи безпосередньо у спілкуванні, тестах, ігрових сценах, написанням есе на занятті та вдома з використанням посібників для інтенсивного вивчення польської мови та самостійно.

В результаті навчання заговорили польською практично усі. У невимушених розмовах пані Кароліна розказувала про культуру, навчання та традиції у Польщі та Італії, де вона закінчила факультет полоністики Вроцлавського університету та факультет гуманітарних наук Павійського університету в Італії. Оксана Яблонська запропонувала пані Кароліні повторити такі заняття зі своїми студентами через деякий час для перевірки їхніх практичних навичок у засвоєнні польської мови.
І от 26 жовтня лектор Вроцлавського природничого університету Кароліна Биковська, декан гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП Василь Шинкарук, завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу НУБІП Олександр Малихін та завідувач Центру полоністики гуманітарно-педагогічного факультету керівник Центру полоністики Оксана Захуцька вручили учасникам курсу сертифікати.

Від імені ректора НУБіП України проф. Станіслава Ніколаєнка Василь Дмитрович вручив сертифікат та щиро подякував п. Кароліні Биковській за її бажання приїхати до Києва, підкреслив ентузіазм та натхнення, з яким вона підходила до занять і студентів, та висловив сподівання, що подібні відвідини стануть доброю традицією. Пані Кароліна подякувала присутнім за плідну співпрацю, позитивні враження та незабутні зустрічі.

За мотивами розповіді phD Оксани Захуцької

Висловлюю щиру подяку за такі курси та надію у продовженні співпраці.

професор Оксана Яблонська 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook