ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ У ВИРОБНИЧИХ УМОВАХ

19 жовтня 2018 року
кафедра кормовиробництва, меліорації і метеорології

   Відповідно до навчального плану, студенти 4 курсу агробіологічного факультету і 2 курсу  факультету тваринництва та водних біоресурсів виконують лабораторно-практиктичні заняття з дисципліни «Кормовиробництво» в навчально-науковій лабораторії «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур», що розташоване на території Ботанічного саду НУБіП України (біля Свято-Покровського чоловічого монастиря).

   Заняття, проведені на колекційному полі злакових, бобових та капустяних кормових трав, створеному кафедрою кормовиробництва, меліорації і метеорології, дозволяють закріпити теоретичний матеріал щодо вивчення біологічних, морфологічних особливостей кормових рослин та формування ними продуктивності. Створена колекція нараховує понад 40 видів та сортів найбільш поширених кормових трав різних екологічних груп.

Під час проходження занять студенти в польових умовах набувають практичних навиків за морфологічними ознаками вегетативних органів ідентифікувати види кормових культур. Самостійне визначення на наочних натурних зразках способу пагоноутворення у рослин, типу їх облистеності, диференціації видів пагонів в скелеті кущів та коефіцієнту кущення дає змогу краще зрозуміти процеси формування кормових травостоїв. Ці знання мають практичне значення при складанні сінокісних чи пасовищних травосумішей для різних типів лучних угідь та підборі агротехнічних заходів догляду за ними.

Григорій Демидась

завідувач кафедрою

кормовиробництва, меліорації і метеорології

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook