Дисципліна, якість навчального процесу, економія енергоресурсів, безпека – лейтмотиви наради з енергозбереження

10 жовтня 2018 року
10 жовтня 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада, присвячена питанням енергозбереження, перебігу навчального процесу, стану справ в гуртожитках та діяльності госпрозрахункових підрозділів. Але про все за порядком. 
 
Відкриваючи засідання, ректор зазначив, що кожного місяця ректорат за участі комендантів корпусів, завідувачів гуртожитками, керівництвом студентського самоврядування, службами підводить оцінку витрат і споживання енергоресурсів та води, ефективності реалізації програми енергозбереження. Від чіткого виконання всіх поставлених завдань кожним членом колективу без перебільшення залежить наше майбутнє. Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів, що порівняно з трьома кварталами минулого року в 2018 році вдалося зекономити майже пів мільйона гривень. Проте, більша частина з цієї суми - за рахунок відсутності гарячого водопостачання. І нагадав, що гаряча вода відсутня в гуртожитках не з вини ректорату – її не постачає місто. Навпаки, від імені керівництва, профспілок і студентства були направлені числені звернення з вимогою відновити гаряче водопостачання. В той же час адміністрація розуміє ситуацію і вживає додаткових заходів: закуплені бойлери великої місткості, які вже встановлюються. Тому при розумному споживанні соціальної напруги і порушення санітарно-гігієнічних норм не буде. Також проректор зауважив, що у вересня спостерігається тенденція до збільшення споживання електроенергії. В зв’язку з цим створена комісія, яка перевірить навчальні корпуси на виконання наказу щодо недопустимості використання побутових електричних приладів обігріву.
 

 

Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про проведення інвентаризації. Вона стартує з 15 жовтня і триватиме до 28 грудня. Також він звернув увагу на протипожежну безпеку та якість виконання ремонтних робіт на всіх об’єктах, які повинні контролювати керівники відповідних структурних підрозділів.
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко представила аналіз відрахувань студентів та відвідуваність занять. Сальдо відрахувань і поновлень за три квартали 2018 року: контингент студентів зменшився на 157 осіб. Аби виключити випадки відрахування за неуспішність для першокурсників організовані безкоштовні вирівнювальні курси з математики, фізики, біології та хімії. Вони, до речі, користуються серед студентства попитом – це можливість відновити та поглибити шкільні знання з цих базових предметів. Що ж до відвідуваності, то на декількох факультетах ситуація критична і потребує термінового реагування з боку деканатів. Лідери антирейтингу – факультети аграрного менеджменту, механіко-технологічний та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Навчальному відділу разом з деканатами доручено внести пропозиції щодо організації навчального процесу в магістратурі: запровадити консультації, використати технології електронних навчальних курсів, застосувати елементи дуальної освіти тощо.
 
Директор студмістечка Сергій Стецюк доповів про результати дії оновленої системи виховної роботи в гуртожитках. Регулярно проводяться збори студентського активу, зустрічі деканів та їхніх заступників з мешканцями. Вимоги залишаються актуальними – підтримка порядку в місцях загального користування та, особливо, в кімнатах.
 

72% - такий показник виконання плану надходжень коштів від діяльності госпрозрахункових підрозділів. Про це повідомив начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін та запевнив: план буде виконаний на 100%.
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко сформулював спільні завдання: дотримання дисципліни, порядку, контроль за відвідуваністю та якістю навчального процесу, готовність до опалювального сезону, активна профорієнтація, залучення вступників на підготовчі курси, безпека в корпусах та на території.
 

 

Денис Рудень 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook