Змагання 62-ої спартакіади студентів НУБіП України з шашок

24 жовтня 2018, 0:00
Навчальний корпус №3, аудиторія 228

     З 24 жовтня 2018 року починаються змагання 62-ої спартакіади студентів НУБіП України з шашок.

     22 жовтня (понеділок) 2018 року о 15:00 в навчальному корпусі №9 – збори представників команд учасниць цього турніру.

     Порядок денний зборів:
• жеребкування команд;
• роз’яснення умов Положення про змагання, регламенту, правил проведення змагань;
• інформація з організації і проведення змагань.

Витяг з регламенту проведення змагань. Змагання командні. Місце змагань оголошує головний суддя на зборах представників команд. У змаганнях беруть участь збірні команди факультетів/ННІ. Склад команди 6 осіб (з яких має бути не менше ніж 2 студентки) і 4 запасних, всього 10 осіб. Дозволяється робити дозаявку в ході турніру. На п’ятій і шостій дошках грають тільки жінки. Кожна команда приходить на тур з трьома комплектами шашок.
Основний склад визначається за першим туром або за заявкою. Гравець основного складу має надалі грати тільки на тій же дошці. Запасний учасник може замінити будь-якого учасника основного складу в ході змагань. Запасний учасник може грати на будь-якій дошці. Переміщення учасників основного складу у ході змагань по дошках забороняється. До кожного туру допускаються команди, які мають не менше трьох учасників. Регламент очікування команд суперника – 10 хвилин, після чого команді, яка не з`явилася на тур, може бути зарахована поразка. Контрольний час гри 15 хвилин на партію. Якщо партію не завершено протягом 15 хвилин гра продовжується за шаховим годинником, суддя встановлює суперникам по 3 хвилини до завершення партії.
При проведенні змагань за коловою системою (або по групах) командна першість (або першість у групі) визначається за найбільшою сумою балів, набраних усіма учасниками команди в усіх турах. За перемогу у турі учаснику нараховується 1 бал, за нічию – 0,5 бали, за поразку – 0 балів. За однаковою сумою балів краще місце займає команда, учасники якої мають більшу кількість балів на першій дошці, потім на другій дошці і т.д.
Учасники. У спартакіаді студентів НУБіП України беруть участь студенти, слухачі магістратури, аспіранти денної форми навчання, випускники магістратури, аспірантури поточного навчального року.
До участі у змаганнях допускаються учасники стан здоров’я яких дозволяє приймати участь у змаганнях. Під час змагань спортсмен несе особисту відповідальність за стан власного здоров’я, що підтверджується особистим підписом у заявці.
Під час змагань усі учасники повинні мати при собі документ, який засвідчує приналежність спортсмена до команди: студентський квиток або залікову книжку студента, посвідчення аспіранта і пред`явити документ на вимогу головного судді змагань.
Заявки на участь у змаганнях підписані деканом факультету або директором ННІ, завірені печаткою факультету/ННІ, подаються головному судді змагань на зборах представників команд або безпосередньо перед початком першої гри команди.
У заявках обов’язково зазначається повна назва факультету, ННІ, структурного підрозділу, прізвище, ім’я спортсмена (повністю), спеціальність, курс, група, діючий спортивний розряд спортсмена. Зразок заявки розміщено на сайті НУБіП України на сторінці Спорт/ Положення про змагання, бланки заявок. Команди, які не подали заявки, до змагань не допускаються.

На зборах 22.10.2018 р. команди учасниці за жеребкуванням були розподілені на групи.

У 1-ий ігровий день 24 жовтня 2018 р. (середа) грають команди груп «А» і «Б».

Група "А"

  з/п

Команда

1

Економічний факультет

2

Факультет тваринництва та водних біоресурсів

3

Факультет  землевпорядкування

4

Юридичний факультет

 

Група "Б"

№ з/п

Команда

1

Механіко-технологічний факультет

2

ННІ лісового і  садово-паркового  господарства

3

Факультет інформаційних технологій

 

У 2-ий ігровий день 25 жовтня 2018 р. (четвер) грають команди груп «В» і «Г».

Група "В"

№ з/п

Команда

1

Факультет конструювання та дизайну

2

Факультет аграрного  менеджменту

3

Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Група "Г"

№ з/п

Команда

1

Агробіологічний факультет

2

Факультет ветеринарної медицини

3

Гуманітарно-педагогічний факультет

4

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

 

Більше інформації читайте за посиланням: 24 жовтня починаються змагання 62-гої спартакіади студентів НУБіП України 2018-2019 навчального року з шашок

Запрошуємо шанувальників баскетболу підтримати свої команди!

В’ячеслав Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання,
головний секретар спартакіади студентів НУБіП України
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook