ПРОФОРІЄНТАЦІЯ – СПІЛЬНА СПРАВА ДЛЯ ФАКУЛЬТЕТІВ УНІВЕРСИТЕТУ

2 жовтня 2018 року

Уже 15 років поспіль у Ладижині, що на Вінниччині, з ініціативи міського центру зайнятості та підтримки Виконавчого комітету Ладижинської міської ради проводиться профорієнтаційний форум «Сходинка в омріяну професію». Цьогоріч 28 вересня у залі ПКВС «Прометей» випускників шкіл міста і студентів коледжу зустрічали представники 15 навчальних закладів із 5 областей України. Запрошення до участі у форумі надійшло і на факультет ветеринарної медицини НУБіП України, який не перший рік на форумі представляли доценти Гальчинська Олена та Іщенко Вадим. Для більш ефективного представлення факультету і враховуючи практику діяльності інших учасників форуму підтримку викладачам факультету склала студентка І курсу Іщенко Ярослава.

Враховуючи те, що Ладижин – це місто енергетиків та наявність у місті коледжу, який готує переважно студентів за спеціальностями «Агроінженерія» та «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», участь у форумі взяли і представники ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, зокрема, асистент кафедри електричних машин і експлуатації електрообладнання Ликтей Вікторія.


У ході форуму майбутні абітурієнти мали змогу ознайомитися із правилами вступу до НУБіП України та перевагами навчання в столичному університеті, який входить у десятку кращих вишів України. Багатьох учасників зацікавила інформація про умови проживання студентів, перспективи закордонного стажування під час навчання, наявність розвиненої матеріальної бази для забезпечення високої якості підготовки майбутніх фахівців, а також можливість знайти гідне місце роботи завдячуючи тісній співпраці факультетів університету із роботодавцями. Не менш важливими є можливість отримання додаткових балів для слухачів підготовчого відділення та учасників предметних олімпіад, а також стабільно велика кількість місць державного замовлення. Студентів коледжу, які розглядали можливість продовження навчання у НУБіП України на споріднених факультетах технічного спрямування, зацікавила інформація про можливість дистанційного навчання (зважаючи на віддаленість від Києва) на підготовчому відділенні та скорочена програма підготовки бакалаврів.


Важливою перевагою навчання в НУБіП України є також можливість навчання на військові кафедрі, про що наголошувалося у розмовах з учасниками форуму. При цьому для тих, кого цікавила перспектива навчання на факультеті ветеринарної медицини, було надану інформацію про можливість навчання на факультеті у якості курсантів, оскільки НУБіП України є єдиним вишем, у якому за замовленням Міноборони здійснюється підготовка військових ветеринарів.

Також було наголошено на можливості навчання за двома спеціальностями, причому одразу за ступенем магістра. Завдячуючи підтримці делегації факультету ветеринарної медицини з боку кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка та персонально її завідувача Мельника Олега Петровича, що надали музейні зразки, експозиція НУБіП України викликала жваву зацікавленість з боку усіх учасників форуму та його організаторів.


Тож, факультет ветеринарної медицини та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження запросили юних ладижинців поповнити лави студентства НУБіП України у наступному навчальному році і приєднатися до своїх земляків, які раніше зробили свій вибір на користь університету, а таких налічується не один десяток на різних факультетах НУБіП України.
 

Вадим Іщенко
Олена Гальчинська
Вікторія Ликтей

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook