Працівники бібліотеки відвідали гетьманську столицю Батурин

29 вересня 2018 року

     До Всеукраїнського дня бібліотек за сприяння голови профкому Ростислава Тарасенка та за підтримки керівництва університету працівники бібліотеки мали змогу відвідати перлину і життєдайнє духовне джерело України – Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця».

     Екскурсію розпочали з відвідання Цитаделі Батуринської фортеці початку ХVIII ст., що яскраво ілюструє вигляд найбільш укріпленої частини міської фортеці 1669-1708 рр.
 
 
    Дуже цікавою була екскурсія по Гетьманському будиночку, що репрезентує реалії мурованої архітектури другої половини ХVІІ ст., а також інтер’єри цього будинку, естетичні смаки перших батуринських гетьманів – Дем’яна Ігнатовича, Івана Самойловича та Івана Мазепи. Оглянули й інші об’єкти – муровану Воскресенську церкву-усипальницю останнього гетьмана України К.Розумовського, Музей археології Батурина, що побудований в трьох тематичних напрямках: «Батурин стародавній», «Батурин козацької доби», «Батурин – гетьманська резиденція», а також Будинок Генерального судді В.Кочубея, який чудово зберігся до нашого часу і є свідком становлення, розвитку та знищення Батурина – резиденції українських керманичів доби Гетьманщини.
 
 
 
 
 
      Та найбільше вразила екскурсія чудовим палацом останнього гетьмана України К.Г. Розумовського, що блискуче відреставрований в 2003-2008 рр. В палаці створено експозицію, яка надає відвідувачам ілюстровану інформацію про історію будівництва, запустіння і реставрації палацу, видатних українських гетьманів, з акцентом на постатях К.Розумовського, його родини, а також видатних діячів - сучасників К.Розумовського. 
 
 
 
 

     Бібліотечні працівники щиро дякують профкому та керівництву університету за допомогу і сприяння в організації цієї екскурсії.
 
Кіщак Тетяна, 
директор наукової бібліотеки
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook