Науково-практичний семінар у ТОВ «Агрофірма «Колос»: обговорювали питання підготовки посівної кампанії озимих зернових

25 серпня 2018 року

     Ще продовжуються жнива, а керівники та спеціалісти навчально-дослідних господарств НУБіП України вже готуються до посівної кампанії озимих зернових під урожай наступного року.

    Питання підготовки до посіву, обробітку ґрунту, строків сівби, сортоскладу зерна обговорювались на науково практичному семінарі, що пройшов у ТОВ «Агрофірма «Колос». На запрошення її директора Леоніда Центила сюди приїхали і представники університету – начальник відділу організаційної діяльності НДГ і навчально-виробничої практики Василь Туринський, директор НДГ «Великоснітинське» Микола Журавель, в.о. директора Агрономічної дослідної станції Юрій Росомаха та інші.

     Леонід Центило ознайомив присутніх з новинками аграрного виробництва, а потім провів майстер-клас на полях, де уже зараз проходить посів озимого ріпаку та повним ходом іде підготовка ґрунту під посів озимих зернових культур. Була продемонстрована нова техніка, що працює в господарстві, зокрема сучасний глибокорозпушувач ґрунту, сівалки, обговорювались переваги і недоліки різних систем підготовки ґрунту до посіву, сортовий склад насіння, що реалізується агрофірмою у цьому році та можливості НДГ отримати якісний насіннєвий матеріал.

     Цей семінар дуже своєчасний і керівники та спеціалісти навчально-дослідних господарств НУБіП України отримали багато корисної інформації, яку з успіхом зможуть використати в своїх господарствах.

Ірина Артемчук,
ст. науковий співробітник НДЧ

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook