Вступна кампанія 2018: студентів по осені рахуємо

17 серпня 2018 року

    17 серпня 2018 року. Вже чутні завершальні акорди вступної кампанії – сьогодні видаються накази на зарахування студентів першого курсу за контрактною формою навчання.

     Відкриваючи засідання приймальної комісії, ректор Станіслав Ніколаєнко зауважив, що ретельний аналіз вступу-2018 буде зроблений на серпневому засіданні вченої ради. Проект її рішення буде заздалегідь опублікований на офіційному сайті університету з тим, аби члени ради, викладачі і співробітники, студенти і аспіранти могли з ним познайомитися, внести свої пропозиції. Цей документ, логіка його побудови є дороговказом для підготовки грунтовних доповідей деканів та директорів на засіданнях вчених рад факультетів та ННІ. Вони повинні підготувати аналітику, поставити завдання членам колективу для розвитку, визначити пріоритети діяльності на навчальний рік. Своє слово на цих засіданнях мають сказати і роботодавці.

 

     Про стан вступу в магістратуру з формами навчання доповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. 81% випускників бакалаврату нашого університету обрали магістратуру НУБіП для продовження навчання. Він навів цифри у розрізі факультетів: ситуація неоднорідна. Загалом же кількість студентів за денною формою навчання зросла на 43 особи, порівняно з минулим роком. Збільшилася і чисельність бажаючих навчатися в магістратурі НУБіП випускників бакалаврату інших закладів вищої освіти: таких заяв було 737, майже 100 осіб успішно пройшли вступні випробування та стали студентами. Перспективність деяких спеціальностей – «Деревообробні та меблеві технології», «Селекція і генетика сільськогосподарських культур», «Автомобільний транспорт» та низка інших – викликає сумніви, тому випускові кафедри мають вжити екстраординарні заходи, аби залучити контрактників, поки є для цього час.

 

 

     Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук проінформував про стан зарахування до числа студентів університету на програми підготовки бакалаврів за умов договору. Загалом же чисельність студентів (які вступили до НУБіП на базі повної загальної середньої освіти та ОС «Молодший спеціаліст») збільшилася до минулого року на 17%, а на денній формі навчання – на 26%. Є й прикрощі: через недосконалу систему вступу державні 70 місць на денній формі та 11 на заочній формі залишаються вакантними і не будуть заповнені. Один з рекордів цьогорічної вступної кампанії – за спеціальностями «Філологія», «Психологія», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Право», «Агрономія», «Ветеринарна медицина», «Соціальна робота», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» повністю або майже повністю заповнений ліцензійний обсяг. Майже в двічі зросла кількість контрактників, яких навчатиметься на першому курсі 47% від загальної кількості. Найбільше їх на гуманітарно-педагогічному факультеті – 321, юридичному факультеті – 146, факультеті ветеринарної медицини – 133.

     Завершуючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко ще раз акцентував увагу на урочистій посвяті в першокурсники, яка відбудеться 31 серпня на кожному факультеті та в ННІ. А 1 вересня на університетському стадіоні пройдуть традиційні заходи з нагоди Дня знань.

 

 

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook