Факультет землевпорядкування підвів підсумки роботи Школи першокурсника

15 серпня 2018 року

     Вже стало традицією по завершенню вступної кампанії запрошувати першокурсників до базового закладу НУБіП України на Школу першокурсника. Її користь оцінили новоспечені студенти, їхні батьки, адміністрації факультетів та університету. Адже проведений разом тиждень дозволив виявити сильних і талановитих лідерів, сформувати академічні групи, залучити їх до різноманітного спектру дозвіль які пропонує НУБіП. Крім того, студенти отримали унікальну можливість детально ознайомитися з територією університету, розміщенням навчальних корпусів і гуртожитків, ботанічним садом, музеями тощо.

     «Школа першокурсника – 2018» для новоспечених 80 студентів факультету землевпорядкування розпочалася 7 серпня 2018 р. у 6-му навчальному корпусі з вітального слова декана факультету Тараса Євсюкова. Він привітав першокурсників і батьків з вступом в один з кращих закладів, де готують професійних землевпорядників і розповів про структуру факультету й особливості навчального процесу та студентського дозвілля. Його виступ продовжили завідувачі кафедр Іван Ковальчук та Андрій Мартин, котрі розповіли першокурсника про діяльність кафедр і запросили їх до дієвої співпраці у навчально-наукових лабораторіях і студентських наукових гуртках.

     Заступник декана Олександр Шевченко ознайомив присутніх з правилами внутрішнього розпорядку і правилами поведінки на території НУБіП, гуртожитку, процедуру поселення студентів до гуртожитків тощо.
     Голова студентської організації факультету землевпорядкування Андрій Аксьон і його заступник Євген Лазаренко, розповіли про особливості її діяльності та запросили долучитися до лав студентської організації усіх охочих.

     Наступного дня першокурсників чекала зустріч з керівництвом університету. Ректор університету Станіслав Ніколаєнко привітав першокурсників з важливою подією в їхньому житті – подією, коли молода людина стає студентом, коли перед нею відкриваються нові можливості, нові успіхи, нові здобутки і перемоги. Далі на новоспечених першокурсників чекало знайомство із університетськими службами, відбір у колективи художньої самодіяльності та на спортивні секції.

      У продовженні цікава екскурсія територією університету, під час якої студенти відвідали Музей анатомії НУБіП України, кафедру військової підготовки, наукову бібліотеку, кафедру конярства та кафедру бджільництва. Завершальним пунктом пізнавального маршруту став Ботанічний сад НУБіП України, який зачарував студентів своєю величчю та красою. По закінченні екскурсії першокурсники факультету землевпорядкування взяли участь шаховому турнірі, який відбувся в мальовничому Ботанічному саду, у спеціально обладнаній лісовій аудиторії, виборовши перше місце серед всіх учасників змагань. Вихідними блок спортивних змагань продовжився де землевпорядники також мають здобутки – друге місце у змаганнях з волейболу, третє і четверте місця в настільному тенісі. Поспілкувавшись зі студентами напрошується висновок – всі студенти факультету землевпорядкування закінчили Школу першокурсника на «відмінно», готові до посвяти в студенти НУБіП і студентського життя.

  Яке Ваше враження від НУБіП?
     «Як тільки ступаєш на територію університету, відразу відчуваєш, що опинився в особливому місці. НУБіП має велику кількість поряд розташованих навчальних корпусів та гуртожитків, які зачаровують мене своєю архітектурою та красою. Надзвичайно вражає місце їх розташування на території Голосіївського парку. Це чудове місце, яке є доказом колишньої природньої первозданності. Територія парку – це частина залишку природнього лісу, який раніше оточував місто Київ. Все це надихає мене на навчання, адже якщо людина не почувається комфортно в освітньому закладі, то не має бажання щодня приходити до нього, зустрічатися з товаришами, брати участь у житті університету, відчувати себе частинкою цілого. Таким чином, така людина не стане високо кваліфікованим спеціалістом. Але в нашому університеті таких немає, тому я пишаюсь тим, що обрала саме в НУБіП». Лілія Стрельченко, староста 1 курсу 1 групи.

  Що вам дала школа Першокурсника?
     «НУБіП України – це, мабуть, єдине місце, де проводиться школа Першокурсника. На мою думку, вона дуже необхідна кожному вступнику, адже тут навчають як потрібно себе поводити з викладачами, студентами, адміністрацією факультету і університету. Допомагають відкрити себе і реалізувати в сферах культурології та фізичного виховання. Ознайомлюють з прекрасною територією університету та музеїв, які входять до його складу. Я дуже задоволена Школою першокурсника, адже ці дні ми провели доволі продуктивно, весело, дізнались багато нового і цікавого. Якби її не було, то на початку навчання нам, початківцям, було б набагато складніше. Ми б не розуміли, що конкретно робити і як себе поводити в тій, чи іншій ситуації». Катерина Кондратенко, староста 1 курсу 2 групи.

  Чи сподобалися одногрупники, адже вчитися разом 4 роки?
     «Я дуже хвилювалася, чи сподобаюсь я своїм одногрупникам, чи знайду з ними спільну мову. Але виявилось, що все набагато простіше. Я вже маю значну кількість друзів і приятелів серед одногрупників. З ними приємно спілкуватися, проводити вільний час, брати участь у різних заходах. Дівчата гарні та веселі, а хлопці сильні та розумні. Сподіваюсь, що за період навчання ми не припинимо добре спілкуватися і чекаю від спільних студентських років безліч пригод». Анастасія Матейченко, заступник старости 1 курсу 2 групи.

     Що ж, бажаємо бути гарними студентами шановні першокурсники!

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook