СОЦІАЛЬНІ ПЕДАГОГИ НА ВИРОБНИЧІЙ СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНІЙ ПРАКТИЦІ

14 серпня 2018 року

Виробнича соціально-педагогічна практика студентів 3 курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» цього року розпочалася 11 червня і триватиме 5 тижнів. Майбутні фахівці соціономічної сфери практику проходять у соціальних службах для молоді, навчальних закладах, позанавчальних установах різного напрямку, службах у справах неповнолітніх, дитячих садочках, управліннях соціального захисту населення тощо.

Одним із завдань виробничої соціально-педагогічної практики є проведення різного роду соціально-педагогічних заходів, виховних заходів, про які студенти надсилають фотозвіти з коментарями. Сьогодні у нас є нагода їх презентувати.

Касьян Ангеліна проходить практику ДНЗ №2 Теремок (ясла-садочок) загального розвитку м. Заводського. Вона провела такі виховні заходи: «Спорт у моєму житті» та «Ми любимо природу». Так, під час виховного заходу «Спорт у моєму житті» дітки робили різні вправи, грали в ігри, розповідали, що вони знають про спорт, зокрема футбол. Метою заходу було не змагання, а активний відпочинок. Цим заходом студентка намагалася привити діткам любов до спорту.

 

«Спорт у моєму житті»

Метою виховного заходу «Ми любимо природу» було навчити дітей любити природу. Під час свята дітки із задоволенням малювали природу: квіти і дерева, рослини. Також окремі з них намалювали палатки, показавши тим самим, що люблять відпочивати на природі.

 

«Ми любимо природу»

Система виховної роботи дитячого оздоровчого табору «Чайка» будується на принципах корисного дозвілля, позитивного мислення, арт-педагогіки, колективної творчості та здорового патріотизму.

Анна Гризунова та Марина Іваненко знайшли спільну мову з дітьми

Студентки весело проводять час з дітьми

У кожної дитини була можливість спробувати себе в сценічних шоу та сучасних ігрових програмах, випробувати себе на професійних спортивних майданчиках.

 

Діти з великим ентузіазмом брали участь у конкурсах

Майстер-клас із малювання

Термін зміни тривав 14 днів, але діти та студентки встигли подружитися, здобути декілька перемог у конкурсах та отримати незабутні емоції.


Останній день загону в таборі

В управлінні праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації практику проходить Аліна Муляр. Здебільшого вона працює у відділі надання державної соціальної допомоги.

Муляр Аліна про практику: «Колектив відділу прийняв мене тепло. Працівники допомагають мені у виконанні програми практики, за що я їм дуже вдячна».

Під час практики студентка здійснює прийом громадян та займається списанням закритих особових рахунків, заповненням протоколів по призначенню допомоги.


Аліна Муляр надає соціальні послуги населенню міста

Аліна Муляр ознайомлюється з документацією установи

Студентка застосовує теоретичні знання на практиці

Також результативно проходить практику Валентина Пономаренко у Менському центрі дитячої та юнацької творчості (Чернігівська обл.). Навчання у Центрі в гуртках здійснюється за трьома рівнями: початковим, на якому знайомляться з Центром, займаються цікавими справами; основним, де обирають справу й активно працюють у гуртках, клубах; вищим, де можуть отримувати допрофесійну підготовку. Завдяки Валентині діти мали чудову можливість зануритися у світ танців та навчитися новим рухам.

Діти проводять час у центрі дитячої та юнацької творчості з хорошим настроєм

Розвиваючі ігри для дітей – найкраща розвага

Час активних ігор та спілкування з однолітками на свіжому повітрі

У закладі дошкільної освіти № 11 «Світлячок» у м. Дрогобич (Львівська обл.) Шевченко Анастасія ознайомлюється з функціональними обов’язками методистів установи. Також студентка брала участь в організації свята «Прощавай, дитячий садочку!».

 

Танець героїв казки «Теремок»

Студентка опановує новий досвід

Студенти є вдячними за можливість проходження практики, адже це дає змогу зрозуміти правильність вибору спеціальності та ґрунтовно підготуватися до реальної практичної роботи.

Анастасія Шевченко, студентка 3 курсу
гуманітарно-педагогчного факультету;
керівник практики – Оксана Васюк

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook